Ber om hjelp etter veggedyrsvindel

Skremmer vekk turistene.

Greske helsemyndigheter har bedt politiet om hjelp. Foto: Carolyn Kaster/AP Photo/NTB
Greske helsemyndigheter har bedt politiet om hjelp. Foto: Carolyn Kaster/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Det har den siste tiden vært mye snakk om veggedyr-invasjon i ulike europeiske byer, som Paris og London. De bittesmå innsektene er irriterende for mennesker - og svært vanskelig å bli kvitt når de først har kommet inn i hjemmet ditt.

Veggedyr-frykten har også nådd Hellas, der helsemyndighetene har sett seg nødt til å be om hjelp. En helt spesiell type svindel har nemlig spredt seg i Athen, skriver AP.

Ber turister holde seg unna

På plakater utenfor flere leilighetsbygg i Athen trues besøkende med en bot på 500 euro hvis de ikke forlater stedet. Det tilsvarer rett i underkant av 6000 norske kroner.

Flere av byggene tilbyr korttidsleie til for eksempel turister. Plakatene har logoen til greske helsemyndigheter, og sier at hensikten er å «å beskytte folkehelsen til faste greske leietakere».

Det påstås at det er en veggedyr-krise i leilighetskompleksene, og at alle besøkende må holde seg unna.

NY: Flere eksperter har undersøkt opptakene som er filmet i august 2020, men det er først nå nylig at det kan bekrefte hva slags dyr dette er. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

I en pressemelding publisert tirsdag denne uken, kaller de offisielle helsemyndighetene i Hellas innholdet på plakatene «fullstendig falskt». Ifølge nyhetsbyrået har de bedt politiet om å etterforske det hele, som skal dreie seg om svindel.

Unngår steder

På sosiale medier begynte det i høst å spre seg videoer der folk ble advart mot å besøke Paris og London. Årsaken var at det var observert veggedyr på hoteller, kinoer, i kirker og offentlig transport.

– Dere må forstå at i realiteten er ingen trygge. Der er åpenbart risikofaktorer, men du kan få veggedyr hvor som helst og dra dem med deg hjem, sa Emmanuel Grégoiree, varaordfører i Paris, tidligere i høst ifølge CNN.

Også i Norge har veggedyr-tilfellene økt. Det har særlig skjedd etter pandemien, når folk har økt reisevirksomheten sin. Hvis du er så uheldig å få dem med deg hjem fra reise, kan det koste deg flerfoldig tusen å bli kvitt.

Det kan være snakk om alt mellom 30 og 50 tusen kroner, ifølge Norsk Hussopp, skriver TV 2.