Italia:

Ber om at hunder DNA-testes - skal spore hundebæsj

Tar nye grep for å få bukt med hundebæsj som ligger strødd.

Italienerne har sett seg lei på hundebæsj over alt. Nå vil de spore opp hundene. Foto: New Africa / Shutterstock / NTB
Italienerne har sett seg lei på hundebæsj over alt. Nå vil de spore opp hundene. Foto: New Africa / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Provinsregjeringen for Bolzano og andre tettsteder i regionen ber nå alle hundeeiere om å levere en prøve av hundens DNA, slik at de kan registrere det i en ny database, skriver Sky News.

Hensikten er å få en grundig oversikt over de nesten 40 000 hundene i området, slik at de kan spore hundebæsj i gata opp mot hunden den kommer fra.

Saftige bøter

I praksis betyr det at hvis en hund bæsjer og eieren ikke plukker det opp, så kan myndighetene i området DNA-teste avføringen, finne hundeeieren og gi bot.

Bøtene ligger på mellom 50 og 500 euro.

Hundeeiere som ikke avleverer DNA-test av hunden sin, risikerer også bot på mellom 292 og 1048 euro, ifølge nettstedet.

En hundeeier tar grep når en prærieulv angriper han og hunden hans. Vis mer

Paolo Zamboto, som er direktør med veterinæravdelingen i byen, sier at Bolzano mottar hundrevis av klager årlig på hvordan byområdet vedlikeholdes.

- Over halvparten gjelder hunder, forteller Zamboto.

Må ta blodprøve

Fordi at vanlig lovgivning ikke har vært effektivt nok tidligere, blir DNA-testing obligatorisk for hundeeiere i området fra og med mars. Det vil for mange svi i lommeboka.

Det kreves at eierne tar blodprøve av hundene sine ved en klinikk, der kostnadene for å gjøre dette varierer fra mellom 65 til 100 euro. Det er dessuten skattebetalerne som betaler for det nye systemet.

I første omgang vil ikke dette gjelde turister og besøkende.

Mer om