Ber milliardærer støtte Israel

Vil samle inn 500 millioner kroner.

Milliardær Barry Sternlicht ønsker å bedre Israels svekkede omdømme. Foto REUTERS/Mike Blake/NTB
Milliardær Barry Sternlicht ønsker å bedre Israels svekkede omdømme. Foto REUTERS/Mike Blake/NTB Vis mer
Publisert

USA er å regne som Israels største støttespiller blant verdenslandene. Etter Hamas' angrep mot Israel 7. oktober, har USA vært tydelige på at de skal gi Israel det de trenger i krigen mot Hamas.

Nå har amerikanske milliardærer et ønske om å styrke Israels omdømme, skriver Semafor.

Trygler milliardærer

I en e-post, som skal ha blitt sendt ut til flere titalls av verdens rikeste kort tid etter Hamas' angrep i oktober, skal milliardæren Barry Sternlicht ha bedt om én million dollar fra hver.

Pengene skal gå til en massiv mediekampanje, som skal overbevise amerikanere om at Hamas er en terrororganisasjon. I e-posten skal Sternlicht ha skrevet at «offentlighetens mening helt sikkert vil snu når scener av lidende palestinere, ekte eller fabrikert av Hamas, vil svekke Israels nåværende empati».

Han skal deretter ha skrevet at de «må komme disse narrativene i forkjøpet».

Målet skal være å samle inn 50 millioner dollar, rundt 500 millioner kroner. Det er ukjent hvem som har sagt seg villige til å donere, men ifølge Semafor skal det ha blitt samlet inn flere millioner dollar.

I tillegg skal Sternlicht ha forsøkt å samle inn en tilsvarende sum fra en jødisk veldedighetsorganisasjon, for å «definere Hamas» som «ikke bare Israels fiende, men også USAs».

Blant dem som skal ha mottatt e-post om donasjon, er milliardær og Apollo-sjef Marc Rowan. Han har allerede vist sin støtte til Israel, etter at han truet med å stoppe donasjoner til flere av USAs prestisjefylte universiteter, som har tillatt støttedemonstrasjoner for Palestina, ifølge CNBC.

Marc Rowan truer med å trekke støtte til flere universiteter som lar studentene demonstrere for Palestina. Foto: Peter Parks / AFP / NTB
Marc Rowan truer med å trekke støtte til flere universiteter som lar studentene demonstrere for Palestina. Foto: Peter Parks / AFP / NTB Vis mer

Det har den siste tiden vært en rekke lignende demonstrasjoner til støtte for Palestina, også i Norge.

Støtter ikke Biden

USA regner allerede Hamas som en terrororganisasjon. Målet med kampanjen skal være å overbevise folket om det samme. Nye undersøkelser viser likevel at halvparten av USAs demokrater ikke støtter Bidens håndtering av konflikten, ifølge nyhetsbyrået AP.

Den israelske hæren (IDF) hevder å ha avslørt et nettverk av tunneler tilhørende Hamas under og ved siden av et sykehus i det nordlige Gaza, skriver Reuters. Video: IDF. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

1400 ble drept under Hamas' angrep 7. oktober. I tillegg ble flere titalls tatt til gisler, og er fortsatt ikke løslatt. Minst 11180 er drept i israelske luftangrep mot Gazastripen siden, 4609 av dem skal være barn.

Hamas nekter å gi slipp på gislene før en våpenhvile ligger til grunn. Israel på sin side, nekter å stoppe før gislene er frigjort. USA har sagt at de ikke støtter våpenhvile, da det bare vil gagne Hamas, ifølge dem.

Flere land og organisasjoner jobber på spreng for å få til en humanitær pause på Gazastripen, slik at de som trenger det kan få hjelp. Mandag meldte Verdens helseorganisasjon (WHO) at Gazas største sykehus Al-Shifa ikke lenger er fungerende, ifølge The Guardian.

Flere israelske luftangrep har den siste uken rammet sykehuset.

Det har vært uten strøm, og det har blant annet blitt meldt om at folk blir operert uten bedøvelse, og at spebarn har dødd på grunn av at kuvøsene ikke har hatt strømtilførsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer