En mann ble i september angrepet av en over tre meter lang krokodille i Nordterritoriet i Australia. Angrepet skjedde da han stoppet ved en større dam, på vei for å sette opp gjerder ved en elv.
Mannen, identifisert som storfebonden Colin Deveraux, har ligget i bortimot en måned på sykehus - etter å ha overlevd angrepet. Overfor australske ABC forteller han om hvordan han på en bisarr måte slapp unna.
Deveraux skal nemlig ha bitt krokodillen tilbake.

Døde på ferie - naborommet var sprayet med gift
Ble dratt ut i vannet
Årsaken til at han gikk i vannet til å starte med, var fordi han ønsket å se nærmere på noen fisker som svømte der. Vannet var ifølge Deveraux full av gjørme.
- Jeg tok to skritt og den skitne jævelen låste seg fast om høyrefoten min, forteller han til ABC.
Krokodillen skal deretter ha «filleristet» han og dratt han ut i vannet. Deveraux, som er i 60-årene, skal ha forsøkt å sparke krokodillen med venstrefoten sin og febrilsk forsøkt å bite krokodillen på ryggen, forteller han videre.
Ved et uhell setter tenna seg i dyrets øyelokk, og det er først da krokodillen reagerer.
- Det var ganske tykt, som å bite i lær, men jeg røsket i øyelokket og han slapp meg.
Én måned på sykehus
Deveraux skal da ha lagt på sprang, og forteller at krokodillen forsøkte å følge etter i rundt fire meter før den stoppet. Bonden kom seg til bilen, hvor han fikk bundet fast et håndkle rundt det blødende såret.

Cruise måtte returnere - rundt 100 skal ha blitt skadet
Den store utfordringen da han kom til sykehuset rundt 13 mil unna, skal ha vært å skylle såret tilstrekkelig for skitt. Etter å ha vært innlagt i snart en måned, er han ventet å bli utskrevet senere denne uken.
- Alt skjedde på åtte sekunder, tenker jeg. Hvis krokodillen hadde bitt meg et annet sted, kunne situasjonen ha vært en annen.
Økt bestand
Krokodillebestanden i Australia har økt betraktelig siden landet sluttet å aktivt avlive dyret på 1970-tallet.
Nordterritoriets sjefsminister Natasha Fyles har tidligere uttalt at bestanden har gått fra rundt 3000 til å i dag være over 100 000 krokodiller, ifølge CBS.

- Jeg tror det er på tide å vurdere om vi bør gå tilbake til å avlive, med tanke på den betydelige økningen i krokodillebestanden og hvordan den ikke bare påvirker turister og besøkende, men også lokale, uttalte Fyles i juli.
Uttalelsen kom som følge av at en annen mann hadde blitt angrepet på et populært badested i Litchfield nasjonalpark.
Ifølge Queensland Department of Environment and Science har minst 44 mennesker blitt angrepet av krokodiller siden 1985. Det inkluderer ikke-dødelige angrep, skriver CBS.