Angrepet av krokodille - bet tilbake

Etter flere uker på sykehus er mannen ventet å bli utskrevet denne uken.

Nok et krokodilleangrep rammet Australia forrige måned. Nå snakker mannen ut. Foto: Karen Paolillo/Shutterstock/NTB
Nok et krokodilleangrep rammet Australia forrige måned. Nå snakker mannen ut. Foto: Karen Paolillo/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mann ble i september angrepet av en over tre meter lang krokodille i Nordterritoriet i Australia. Angrepet skjedde da han stoppet ved en større dam, på vei for å sette opp gjerder ved en elv.

Mannen, identifisert som storfebonden Colin Deveraux, har ligget i bortimot en måned på sykehus - etter å ha overlevd angrepet. Overfor australske ABC forteller han om hvordan han på en bisarr måte slapp unna.

Deveraux skal nemlig ha bitt krokodillen tilbake.

Ble dratt ut i vannet

Årsaken til at han gikk i vannet til å starte med, var fordi han ønsket å se nærmere på noen fisker som svømte der. Vannet var ifølge Deveraux full av gjørme.

- Jeg tok to skritt og den skitne jævelen låste seg fast om høyrefoten min, forteller han til ABC.

Krokodillen skal deretter ha «filleristet» han og dratt han ut i vannet. Deveraux, som er i 60-årene, skal ha forsøkt å sparke krokodillen med venstrefoten sin og febrilsk forsøkt å bite krokodillen på ryggen, forteller han videre.

NON STOP: En modig mann seiler rolig gjennom tusenvis av krokodiller. Non Stop TV med Sondre Rahm og Christian Wehus. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de mest spektakulære klippene du ikke vil gå glipp av. Vis mer

Ved et uhell setter tenna seg i dyrets øyelokk, og det er først da krokodillen reagerer.

- Det var ganske tykt, som å bite i lær, men jeg røsket i øyelokket og han slapp meg.

Én måned på sykehus

Deveraux skal da ha lagt på sprang, og forteller at krokodillen forsøkte å følge etter i rundt fire meter før den stoppet. Bonden kom seg til bilen, hvor han fikk bundet fast et håndkle rundt det blødende såret.

Den store utfordringen da han kom til sykehuset rundt 13 mil unna, skal ha vært å skylle såret tilstrekkelig for skitt. Etter å ha vært innlagt i snart en måned, er han ventet å bli utskrevet senere denne uken.

- Alt skjedde på åtte sekunder, tenker jeg. Hvis krokodillen hadde bitt meg et annet sted, kunne situasjonen ha vært en annen.

Økt bestand

Krokodillebestanden i Australia har økt betraktelig siden landet sluttet å aktivt avlive dyret på 1970-tallet.

Nordterritoriets sjefsminister Natasha Fyles har tidligere uttalt at bestanden har gått fra rundt 3000 til å i dag være over 100 000 krokodiller, ifølge CBS.

Nordterritoriets sjefsminister Natasha Fyles er urolig for den økende krokodillebestanden i landet. Foto: ABC/AP/NTB
Nordterritoriets sjefsminister Natasha Fyles er urolig for den økende krokodillebestanden i landet. Foto: ABC/AP/NTB Vis mer

- Jeg tror det er på tide å vurdere om vi bør gå tilbake til å avlive, med tanke på den betydelige økningen i krokodillebestanden og hvordan den ikke bare påvirker turister og besøkende, men også lokale, uttalte Fyles i juli.

Uttalelsen kom som følge av at en annen mann hadde blitt angrepet på et populært badested i Litchfield nasjonalpark.

Ifølge Queensland Department of Environment and Science har minst 44 mennesker blitt angrepet av krokodiller siden 1985. Det inkluderer ikke-dødelige angrep, skriver CBS.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer