Al Jazeera: 15 drepte i angrep mot ny flyktningleir

Flere angrep mot flyktningleirer på Gaza har blitt utført denne uken.

Jabalia-leiren har blitt hardt rammet av israelske angrep de siste dagene. Nå skal også Bureij-leiren ha blitt angrepet. Foto: Anas Al-Shareef/Reuters/NTB
Jabalia-leiren har blitt hardt rammet av israelske angrep de siste dagene. Nå skal også Bureij-leiren ha blitt angrepet. Foto: Anas Al-Shareef/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Minst 15 mennesker skal ha mistet livet i et nytt israelsk angrep, denne gangen mot flyktningleiren Bureij, melder Gazas sivile redningsmyndigheter, ifølge Al Jazeera.

- Familien min og jeg satt her og plutselig hørte vi en svær eksplosjon. Alt fløy rundt oss, og vi kunne ikke se annet enn støv og røyk. Det var massivt, hele området ble snudd på hodet ... alt på ett sekund. Det var hjemmet mitt, men nå er det bare ruiner. Vi er hjelpeløse, har en sivil ha fortalt til Al Jazeera.

Bureij-leiren ble angrepet torsdag. Foto: Hassan Eslaiah/AP Photo/NTB
Bureij-leiren ble angrepet torsdag. Foto: Hassan Eslaiah/AP Photo/NTB Vis mer

Nettstedet melder også om det som skal være et tredje angrep mot Jabalia-flyktningleiren torsdag, der minst 29 skal ha blitt drept. Disse tallene er imidlertid ikke bekreftet.

En korrespondent fra et palestinsk nyhetsbyrå hevder at israelske styrker skal ha fyrt av missiler mot en skole i Jabalia-leiren. Her skal 27 ha blitt drept, mens to andre av de drepte skal ha sittet i en bil i leiren.

Denne uken har det altså blitt gjennomført tre angrep mot Jabalia-flyktningleiren på Gazastripen. Tirsdag kom det første angrepet fra det israelske militæret (IDF). Der ble rundt 50 mennesker drept, og rundt 150 såret, ifølge NTB.

Onsdag kom et ytterligere angrep, og ifølge helsemyndigheter skal 195 palestinere ha blitt drept i de to angrepene og minst 777 skal ha blitt såret.

Ødeleggelsene av områder i det nordlige Gaza er synlig fra verdensrommet på satellittbilder tatt før og etter israelske luftangrep, som kom fulgte angrepene utført av Hamas 7. oktober. Video: Maxor Technologies/AP. Reporter Christina H. Korneliussen Vis mer

FNs høykommissær for menneskerettigheter har uttalt at angrepene kan ha dreid seg om en krigsforbrytelse.

- Gitt det høye antallet sivile døde og sårede, samt omfanget av ødeleggelser som følge av Israels luftangrep på Jabalia flyktningleir, er vi alvorlig bekymret for at dette er uproporsjonale angrep som kan være krigsforbrytelser, står det i FN-uttalelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer