1,2 millioner uten strøm i Frankrike

Stormen Ciarán traff deler av Europa natt til torsdag, og har allerede hatt fatale konsekvenser.

Porspoder vest i Frankrike torsdag morgen. Foto: Damien Meyer/AFP/NTB
Porspoder vest i Frankrike torsdag morgen. Foto: Damien Meyer/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Frankrike er 1,2 millioner husholdninger uten strøm og én person skal ha omkommet i stormen Carán, som traff landet natt til torsdag, melder Reuters.

Tidligere denne uken ble det sendt ut en rekke farevarsler i Storbritannia, da stormen Ciarán var ventet å treffe torsdag. Storbritannias meteorologiske institutt var tydelig på at det var fare for liv.

Men også Spania, Belgia og Frankrike har forberedt seg på høststormen, som enkelte steder var ventet å komme opp i 160 kilometer i timen. Det er også meldt om store nedbørsmengder og flom.

I deler av Frankrike, nærmere bestemt i Pointe du Raz, har de målt vind opp til 207 kilometer i timen torsdag morgen. To skal ha blitt lettere skadet. Over radioen har franskmenn fått en klar oppfordring:

VÆR: Snøen daler ned over Østlandet og fører til glatte veier og ulykker mandag 30 oktober. Video: Dagbladet-tipser. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

«Jeg gjentar, hold dere hjemme».

Nordøst for paris har en lastebilsjåfør omkommet, etter at et tre blåste over og traff kjøretøyet.

Også i Tudy vest i Frankrike har trærne falt på grunn av sterk vind. Fred Tanneau/AFP/NTB
Også i Tudy vest i Frankrike har trærne falt på grunn av sterk vind. Fred Tanneau/AFP/NTB Vis mer

- Dette viser at selv regioner som ikke har rødt farevarsel, har stor risiko på veien, har Frankrikes transportminister uttalt.

I England har det torsdag morgen kommet store nedbørsmengder. Flere skoler har besluttet å holde stengt, flere veier er stengt, og det er store problemer med kollektivtransporten, skriver The Guardian.

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer