12-åringens IQ-test vekker oppsikt: Scoret høyere enn Einstein

Fikk tilbud fra Mensa.

Få andre har klart det 12 år gamle Rory Bidwell har. Foto: Shutterstock/NTB
Få andre har klart det 12 år gamle Rory Bidwell har. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bli varslet om siste nytt i Sol-appen! Last ned for Iphone her og Android her!

Da den 12 år gamle gutten Rory Bidwell nylig tok IQ-testen Cattell III B, fikk han høyest mulige score for sin aldersgruppe. Det gjør ham bedre enn både Albert Einstein og Stephen Hawking, ifølge Independent.

Bidwell, som kommer fra den engelske byen Great Torrington i Devon, scoret så mye som 162 på testen, to poeng over nevnte Einstein og Hawking, melder North Devon Gazette.

Ingen forberedelser

Som følge av det oppsiktsvekkende resultatet, har den unge gutten fått tilbud om Mensa-medlemskap.

Mensa er en interesseorganisasjon for mennesker med IQ på nivå med verdens to prosent beste. Bidwell skal ha akseptert invitasjonen, og er nå medlem i organisasjonen.

Albert Einstein. Foto: Granger/REX/NTB
Albert Einstein. Foto: Granger/REX/NTB Vis mer
Stephen Hawking. Foto: Paul Treadway/UPI/Shutterstock/NTB
Stephen Hawking. Foto: Paul Treadway/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer

Ifølge guttens mor gjorde han ingen forberedelser, før han tok den to timer lange testen. Moren forteller videre at sønnen er «velsignet med en fantastisk hjerne, kapabel til å løse problemer og huske informasjon», ifølge Independent.

Lærer raskt

Likevel er ikke Bidwell som alle andre barn. Som toåring skal han ha løst et puslespill med 100 brikker, og i andre klasse mestret han algebra-mattematikk som var ment for syvende trinn.

Donald Trump har gitt sitt første intervju etter han møtte møte i retten i New York. Video: AP. Vis mer

Han skal dessuten ha et svært raskt lesetempo, og leste alle syv Harry Potter-bøkene på bare åtte uker. Til sammen har bøkene over 3400 sider.

Bidwell er riktignok ikke alene om å ha slått Einstein og Hawking. I 2023 havnet en annen britisk elleveåring på 162 i IQ-score. I 2011 fikk den da tolv år gamle Jacob Barnett så mye som 170 på en IQ-test.