Rekordmange på bygda har raskt nett

Stadig flere får tilgang til høyhastighetsbredbånd, men 85.000 husstander gjenstår for at regjeringen skal nå det nasjonale målet innen utgangen av 2025.

Foto: Lise Åserud / NTB
Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

– I en tid hvor det blir færre i yrkesaktiv alder og flere som trenger støtte fra det offentlige, må vi lykkes med å ta i bruk ny teknologi og digitale løsninger. Første steg er å gi folk tilgang på høyhastighetsbredbånd, sier direktør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom), Pål Wien Espen, i en pressemelding.

Myndighetene har satt et mål om at alle skal ha tilgang til en bredbåndshastighet på 100 megabit per sekund.

Tall fra dekningsundersøkelsen for 2023, som Nkom legger fram i dag, viser at rekordmange i Norge har tilgang til raskt internett.

2.422.000 hjem har nå tilgang til internett med bredbåndshastighet på 100 megabit per sekund. Det tilsvarer 96,6 prosent av befolkningen, sammenlignet med 93,6 prosent i 2022.

Økningen er størst på bygda, der dekningen økte med 10,7 prosentpoeng fra 71,5 prosent i 2022 til 82,2 prosent i år.

Også i tettbygde områder har det vært en positiv utvikling, men dekningsundersøkelsen viser variasjoner mellom fylkene. Oslo og Rogaland ligger best an, mens Nordland og Innlandet ligger et stykke bak.

Selv om det aldri har vært så mange i Norge som har hatt tilgang til raskt internett, gjenstår 85.000 husstander for at regjeringen skal nå målet om 100 megabit per sekund i bredbåndshastighet til alle innen utgangen av 2025.

– Det er mulig å nå målet innen utgangen av 2025, men det haster å komme med nye tiltak, sier Nkom-direktøren.

Følg Sol på Facebook!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer