Vis mer

Superfly til Oslo gir hardere press på billettprisene

- Med flere seter i salg øker konkurransen og prisene presses.

(upublisert) Opprettet
(flysmart24.no): Flyselskapet Qatar Airways setter fra høsten av en av markedets mest moderne flytyper inn på ruten mellom Oslo og Doha.

Airbus A350-900 er det europeiske svaret på Boeings Dreamliner, og den nye flytype ble raskt en superstar da den ble satt inn i markedet for et par år siden.

For publikum er det imidlertid viktigst at det nye flyet vil sikre et høyt prispress på flybilletter sør- og østover i lang tid fremover.

- Med flere seter i salg øker konkurransen og prisene presses, mener kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge.

400 flere seter i uken


Det nye flyet, som er Airbus-fabrikkens nye prestisjefly, har 283 seter. Flytypen selskapet flyr med i dag, Boeing 787 Dreamliner, har 254 seter.

Det innebærer at det hver uke vil gå over 400 flere flyseter mellom de to reisemålene enn med dagens flytype. Det i et marked som allerede kjennetegnes av et knallhardt prispress.
- Den økte kapasiteten vil gi gode muligheter for de prisbevisste, mener Berge og sikter til at Qatar slett ikke er alene om å frakte nordmenn østover. Veldig få av Qatars reisende stopper i Doha, men skal videre mot Asia, Afrika, Australia og New Zealand.

Flere om beinet


Også Dubai-baserte Emirates presser hardt på med daglig Oslo-rute og lave priser, samtidig som raskt voksende Turkish Airlines for lengst har meldt seg på i denne konkurransen. Turkish har to daglige avganger fra Gardermoen til Istanbul, men bruker mindre fly på ruten.

Det nye flyet til Qatar Airways er det samme som SAS har kjøpt inn, og skal sette i trafikk til neste år. Flytypen har bokstavene EWB som tillegg til navnet, det står for «extra wide body» – ekstra stor kabin.

Flytypen er kjennetegnet med en høy passasjerkomfort, og har lavere drivstofforbruk enn tilsvarende flytyper. Flyet oppleves som svært stillegående inne i den store og rommelige kabinen. Da Finnair, som satte A350 i trafikk i oktober 2015, tok flyet i bruk innredet man like godt et eget dametoalett om bord.

LES OGSÅ: Kraftig comeback for tidligere feriefavoritt

LES OGSÅ: Thomas reiste til til Texas og tilbake på 30 timer - fikk bøttevis med bonuspoeng

(Saken ble opprinnelig publisert på flysmart24.no.)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.