Vis mer

Slår knallhardt til mot økende feriefyll

Nå kan du måtte punge ut.

(upublisert) Opprettet
(flysmart24.no): Mallorca er et av de desiderte feriefavoritter blant nordmenn. Med flott natur, gode hoteller og tilbud til hele familien har øya noe å by for de fleste.

Men øya lokker også med annet enn bare sol, sommer og avslappende feriehygge. På sørsiden av øya fins et av Europas heftigste partysteder, Magaluf, der lokale myndigheter nå vurderer situasjonen nå ille at de setter inn tiltak for å bremse flatfylla blant feriegjestene.

Magaluf er beryktet som party-sted for unge mennesker. Fra hele Europa, også fra Norge, samles ungdom gjennom hele sommeren for å feste uker i strekk, og der det fins få begrensninger på alkoholserveringen eller åpningstider.

Foran årets sesong har myndighetene mangedoblet bøtene for å opptre uanstendig på offentlig sted. Det betyr i klartekst å gå nesten naken rundt i gatene, urinere på offentlig sted eller samle seg for å drikke i gatene, skriver den britiske avisen Daily Mail.

Bøtesatsene blir foran årets sesong økt med flere hundre prosent. Den som opptrer lettkledd eller naken bøtelegges med 400 euro. Den som blir tatt for å urinere på offentlig sted kan politiet heretter bøtelegge med 400 euro. Å lage bråk på offentlig sted kan bøtelegges med rundt 500 euro, mens bareiere som bryter lovene for alkoholservering risikerer en lignende sum i bot.

LES OGSÅ: Utlendinger om Oslo Lufthavn: - Minneverdig dårlig

Den som tilbyr massasje og tatovering på offentlig sted får 400 euro i bot. I alt er det en 16 punkts liste med ulike bøtesatser.

Fokuset på party og fyll har gått for langt, mener myndighetene. I markedsføringen av Magaluf legger restaurant- og bareiere på stedet ikke skjul på hva som er stedets mest populære «attraksjoner.»

Tilbudene om å kaste seg ut i en hemningsløs festingen er mange.

Et av stedets eventbyråer tilbyr for eksempel egne pakker som kan inkludere ubegrensede og gratis drikkevarer i 20 timer. Det vrimler av ulike tilbud der fellesnevneren er strandfester og sprit. Det er ingen tvil om at tilbudene utelukkende retter seg mot de unge.

LES OGSÅ: Thomas reiste til til Texas og tilbake på 30 timer - fikk bøttevis med bonuspoeng

Vil begrense alkohol i all-inclusive


Alkolbremsen gjelder ikke bare Magaluf.

I tillegg til høye bøter ser lokale myndigheter også på muligheten nå for å forby de såkalte all inclusive-hotellene å lage pakker som inkluderer ubegrenset med alkohol.

Den lokale avisen Majorca Local Bulletine skriver at det turister denne sesongen kommer til å bli informert om hva lokale myndigheter anser som uønsket opptreden.

LES OGSÅ: Krever betalt for å la passasjerer gå om bord først
LES OGSÅ: Nytt sikkerhetsutstyr ødela reisendes klær på Gardermoen
LES OGSÅ: Fikk ikke sove om natten, fikk nesten gratis ferie

(Saken ble opprinnelig publisert på flysmart24.no.)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.