Vis mer

Skal du til syden? Da bør du unngå denne flyplassen

Tyrkia har den verste flyplassen, mens Norge har noen av de mest kritiske passasjerene.

(upublisert) Opprettet


Tar du en titt på ansiktene til noen av dem du møter på en flyplass, får du servert hele følelsesspekteret: sinne, irritasjon, glede og lettelse.

Alle har en skrekkhistorie og alle har en fortelling om en reise hvor absolutt alt har gått på skinner. Men hvilke flyplasser får frem det beste og det verste i oss?

Nettstedet Priceonomics har analysert nær 17.000 vurderinger og tilbakemeldinger på over 700 store flyplasser på reiseguiden Skytrax.com. Her er noen av de viktigste funnene:


 1. Den verste flyplassen


  (FOTO: COLOURBOX)

  Den internasjonale lufthavnen i Dalaman i Tyrkia kommer dårligst ut på den totale oversikten, ifølge Priceonomics. Den får kun 2,2 av totalt 10 poeng, og scorer spesielt dårlig på shoppingmuligheter og ventetid.

  Sharm El Sheikh og Bournemouth følger på de to neste plassene.


 2. Flyplassen med lengst ventetid


  (FOTO: CHRIS RADBURN / PA PHOTO)

  Tallknuserne har funnet ut at London-Stansted og Miami kommer aller dårligst ut når det gjelder ventetid. De lange køene gjør at de to flyplassene lander på 1,6 av totalt 5 poeng.

  Luton følger på tredjeplass med en score på 1,7.


 3. Flyplasssen med dårligst hygiene


  (FOTO: AP)

  Passasjerene er ikke spesielt imponerte over hygienen på flyplassen i egyptiske Sharm El Sheikh.

  Fattige 2,2 poeng gjør at flyplassen, som har besøk av utallige nordmenn hvert år, topper verstinglisten foran Liverpool og Leeds-Bradford, skriver Priceonomics.


 4. Den beste flyplassen


  (FOTO: COLOURBOX)

  Folket har talt: Changi flyplass i Singapore viser muskler i alle kategorier og topper den totale oversikten med 7,1 poeng. Flyplassen, som i 2014 hadde besøk av mer enn 54 millioner passasjerer, vinner så vidt foran Icheon internasjonale lufthavn i Sør-Korea.

  Changi scorer spesielt bra på ventetid og shoppingmuligheter.

  Hong Kong internasjonale lufthavn er nummer tre på listen.


 5. De mest positive passasjerene


  (FOTO: SONY RAMANY / DEMOTIX)

  Bangladesher og israelere er minst gjerrige når poengene skal deles ut på Skytrax.com. De er mest positive og er ikke redde for å gi en tommel opp til flyplassene de besøker.


 6. De mest kritiske passasjerene


  (FOTO: HEIKO JUNGE / NTB SCANPIX)

  Nordmenn er faktisk blant de mest kritiske passasjerene i verden. Vi havner på en fjerdeplass over de mest negative på Skytrax.com.

  Men vi blir riktignok slått av saudiarabere, japanere og irer.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.