Sjeldne bilder fra en av verdens mest mystiske byer

I landet svært få besøker.

Nord-Koreas hovedstad Pyongyang er en av få byer i verden som fortsatt fremstår som gåtefull. Få utlendinger har vært i byen, og de som besøker den får ikke bevege seg fritt. Bare 6.000 vestlige turister besøker Nord-Korea årlig, ifølge The Guardian.

Ny video

Nå har filmskaperne JT Singh og Rob Withworth, med hjelp fra reisebyrået Koryo Travel, laget en timelapse-video som skal vise glimt fra dagliglivet i hovedstaden. Travle t-banestasjoner, gateliv og barn som leker i en skatepark, er noe av det som blir vist frem. På spørsmål om man ser det ekte Nord-Korea i videoen, svarer JT Singh: - Turister som besøker Pyongyang vil bli overrasket over det som møter dem, spesielt over hvor ren og ordentlig byen faktisk er. Men innbyggerne i Pyongyang og de andre store byene har en høyere levestanard enn andre steder i landet. Se videoen her:

Enter Pyongyang from JT Singh on Vimeo.

Dette fikk de ikke filme

Filmskaperne forteller på Vimeo at de ble fulgt tett av to guider fra de statlige turistmyndighetene. - De hjalp oss med å få tilgang til spesielle steder, og passet på at vi fulgte reglene. Som alle andre utlendinger som besøker landet, fikk vi ikke filme på byggeplasser, underutviklede områder eller militært personell.