Annonse

Sjeldne bilder fra en av verdens mest mystiske byer

I landet svært få besøker.

Nord-Koreas hovedstad Pyongyang er en av få byer i verden som fortsatt fremstår som gåtefull. Få utlendinger har vært i byen, og de som besøker den får ikke bevege seg fritt. Bare 6.000 vestlige turister besøker Nord-Korea årlig, ifølge The Guardian.

Ny video

Nå har filmskaperne JT Singh og Rob Withworth, med hjelp fra reisebyrået Koryo Travel, laget en timelapse-video som skal vise glimt fra dagliglivet i hovedstaden. Travle t-banestasjoner, gateliv og barn som leker i en skatepark, er noe av det som blir vist frem. På spørsmål om man ser det ekte Nord-Korea i videoen, svarer JT Singh: - Turister som besøker Pyongyang vil bli overrasket over det som møter dem, spesielt over hvor ren og ordentlig byen faktisk er. Men innbyggerne i Pyongyang og de andre store byene har en høyere levestanard enn andre steder i landet. Se videoen her:

Enter Pyongyang from JT Singh on Vimeo.

Dette fikk de ikke filme

Filmskaperne forteller på Vimeo at de ble fulgt tett av to guider fra de statlige turistmyndighetene. - De hjalp oss med å få tilgang til spesielle steder, og passet på at vi fulgte reglene. Som alle andre utlendinger som besøker landet, fikk vi ikke filme på byggeplasser, underutviklede områder eller militært personell.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder