Opplev verdens mest kjente spøkelsesby fra et helt nytt perspektiv

Da katastrofen inntraff, slapp alle det de hadde i hendene og rømte.

(upublisert) Opprettet
  Den ukrainske byen Pripjat rakk bare å bli 16 år gammel før den katastrofale ulykken i Tsjernobyl-kraftverket tvang de mer enn 45 000 innbyggerne til å forlate i all hast i 1986. I dag sliter man fortsatt med å holde de ekstreme lekkasjene av radioaktivitet under kontroll. Derfor skal det bygges en ny sarkofag rundt kraftverket. Filmskaperen Danny Cooke lot seg ikke skremme av det. Han besøkte den fortsatt tungt radioaktive nabobyen med en lokal guide - og en videodrone hakk i hæl. I videoen på toppen av denne siden ser du de vakre men dystre luftbildene fra verdens mest kjente spøkelsesby, som viser hvor kjapt livet kan ta en bråvending.

Alt gikk i stå

Innbyggerne ble fortalt at de kjapt skulle få vende tilbake, så mange av boligene i den eks-sovjetiske byen gir inntrykk av at alt bare frøys i 1986. Til tross for at særlig jorda rundt Pripjat inneholder skadelige mengder radioaktivitet, oppsøker stadig flere turister den mystiske byen. Om du vil lære mer om hendelsene som førte til tidenes mest alvorlige atomulykke, har det populærvitenskapelige nettstedet Nautil.us en svært velskrevet gjennomgang av Tsjernobyl-ulykken på engelsk. (Foto: Efrem Lukatsky/Ap)(Foto: Efrem Lukatsky/Ap)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.