Nye regler: Her får du saftig bot for å kaste sneiper på bakken

Dette må du passe deg for når du reiser til nordmenns feriefavoritter.Italienske myndigheter vil ha slutt på forsøpling av gatene, så nå må du punge ut om du kaster sigarettsneiper på bakken. Blir du fersket, kan du få en bot på 300 Euro, altså nesten 2900 kroner, skriver The Local.

Straffen er noe mildere om du spytter ut tyggegummi eller kaster papir på bakken. Da må du ut med mellom 290 og 1430 kroner.

Men Italia er slettes ikke det eneste ferielandet hvor du kan få bot hvis du glemmer deg. SOL har samlet en oversikt lover du bør være obs på når du er på ferie:


 1. Danmark: Forbudt å kaste søppel på bakken


  Også i Danmark må du punge ut om du kaster sigarettstumper, matrester eller annet søppel på bakken, skriver BT.dk. Blir du tatt på fersken for å kaste små mengder søppel på gaten, på stranden, i skogen eller på motorveien, kan du få bot på opp til 1000 danske kroner, omlag 1275 norske.


 2. Storbritannia: Forbudt å røyke med barn i bilen


  Fra 1. oktober, innførte Storbritannia et forbud mot å røyke med barn i bilen. Loven forbyr røyking i privatbiler dersom det er personer under 18 år tilstede, og kan gi opptil 500 kroner i bot, skriver Nettavisen.

  - Tre millioner barn er eksponert for passiv røyking i biler, noe som utgjør en helserisiko. Vi vet at mange av dem synes det er flaut eller de er redde for å spørre voksne om å stoppe å røyke. Derfor mener vi denne loven er et viktig steg i å beskytte barn mot passiv røyking, sier uttalte helseminister, Jane Ellison, i en pressemelding.


 3. Italia: Forbudt å krangle med kjæresten, gå med tresko og bygge sandslott


  Italia har mer enn 150 lokale forbud som det kan være lurt å være obs på, skriver NRK. I Capri syns de at tresko bråker såpass mye, at de har forbudt det. Er du derimot i Pordeone og krangler med kjæresten, har du også brutt loven.

  Eraclea utenfor Venezia kan by på en flott strand, men pass på hvilke aktiviteter du driver med der. Det er nemlig ikke lov til å bygge sandslott i Eraclea.


 4. Dubai: Forbudt å kysse offentlig


  Det er flere turister som har brent seg på dette når de er på ferie i De forente arabiske emirater. I tillegg til kyssing, er det generelt forbudt med fysisk kontakt mellom menn og kvinner i offentligheten. Du kan med andre ord bare glemme klemming og flørting.

  Gifte par har lov til å leie hverandre.


 5. Spania: Forbudt å fotografere politi


  Fra og med 2015 ble det forbudt å ta bilde av eller filme politiet i Spania, melder VG. Den noe uskyldige handlingen kan straffes med bøter opp til 30.000 euro, eller 285.500 kroner.


Så til de noe mer bisarre lovene:
 1. Florida, USA: Forbudt å hoppe i fallskjerm på søndager


  Men bare for single kvinner. Det er en en gammel lov, og du blir trolig ikke straffet veldig hardt om du veldig å bryte den.


 2. England: Forbudt å dø i parlamentet


  Om du befinner deg i Houses of Parliament på London-turen, må du passe deg for å ikke dø. Det er nemlig lovbrudd, skriver BBC. Alle som dør der, har rett til en begravelse på statens regning.


 3. Japan: Forbudt å være tykk


  Dette blir trolig ikke slått så hardt ned på blant vanlige turister, men greit å være obs om du skal oppholde deg i landet over lengre tid.
Legg til sol_no på SnapChat