Norwegian dobler flybonusen

Gjør det motsatte av SAS.

(upublisert) Opprettet

Norwegian mer enn dobler flybonusopptjeningen. Målet er å hente tilbake forretningskunder fra SAS.

For noen måneder siden reduserte SAS bonusopptjeningen i sitt program. Norwegian gjør det motsatte, og årsaken er at Bjørn Kjos' lavprisselskap har tapt markedsandeler til SAS på innenlandsrutene i Norge de siste månedene, skriver Aftenposten.

Bonusen har vært på 10 prosent av billettprisen. Norwegian øker nå bonusen til 20 prosent, og økningen gjelder også på oversjøiske ruter. Eksempelvis koster en fullprisbillett tur-retur mellom Oslo og Tromsø 4.000 kroner. Den reisende får tilbake 600 kroner i bonus. Med en New York-billett til 10.000 kroner blir bonusen på 2.000 kroner.

Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian bekrefter at målet er å tiltrekke seg enda flere passasjerer og sier Norwegian har betydelig økning i antall bonusmedlemmer.

Konkurrenten SAS ser på Norwegians bonusjustering som en ren rabatt til de som reiser på de dyreste billettene. Sjefen for SAS Euro Bonus, Nils Lindhe, mener Norwegian må være desperat.

– Å tilby 20 prosent avslag i billettprisen er en underlig måte å drive forrenting på. Heldigvis har vi en så god salgsutvikling på våre dyreste billetter, i den såkalte Plus-klassen, at vi ikke behøver å ty til slike drastiske grep, sier Lindhe.

Sandaker-Nielsen unnlater å kommentere SAS-uttalelsene og sier Norwegian er vant til negative karakteristikker og angrep fra den kanten. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.