Like før landing på ferieøya, tar vinden tak i flyet

Charterturister fikk urolig start på ferien.

(upublisert) Opprettet
Om du er av typen som blir klam i hendene under en ordinær flytur, skal du være glad for at du ikke var om bord i dette TUI-flyet fra Stockholm som landet på Madeira mandag i forrige uke. Kraftig vind sørget for at pilotene fikk en ekstra utfordring da charterflyet gikk inn for landing på den portugisiske øya, skriver AOL.

Se videoen under:

- Madeira krever spesiell trening

TUIs flysjef, Johan Gauermann, er enig i at landingen ser voldsom ut, men forsikrer at landingen foregikk under forsvarlige forhold.
- Vindforholdene var harde, men innenfor grensene. Denne lufthavnen er spesiell og krever spesiell trening. Landingene der ser ofte sånn ut. Den aktuelle piloten underviser selv i å lande på Madeira, sier Gauermann til DR Nyheder.

- En av verdens farligste

Madeira er et populært reisemål for nordmenn. Lufthavnen der var lenge kjent for sin svært korte landingsstripe på bare 1600 meter.
Dette er utbedret nå, men flyplassen blir fortsatt regnet som en av verdens farligste.
 

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.