Kraftig comeback for tidligere feriefavoritt

Nå vil nordmenn til Tyrkia igjen.

Kraftig comeback for tidligere feriefavoritt
(upublisert) Opprettet
(flysmart24.no): Både charter- og ruteflyselskapene skrur kapasiteten kraftig opp for å møte den øke etterspørselen etter feriereiser til Tyrkia denne sommeren.

Landet, og spesielt kysten i sør, er på vei tilbake som mange nordmenns feriefavoritt.

Det har charterselskapene forberedt seg på og økt antall tilgjengelige reiser dit, spesielt til Alanya og Side.

Også på ruteflyfronten gires det opp foran årets sesong, og selskapene flyr fra Norge både til den store flyplassen i Antalya og den Alanya-nære Gazipasa.

LES OGSÅ: Reiser i 30 timer for å opptjene bonuspoeng hos SAS

Kraftig økning fra Oslo


I tillegg til SAS’ og Norwegians ruter, øker Tyrkias nest største flyselskap, Pegasus Airlines, sin frekvens til Istanbul og setter dessuten opp en rekke direktefly fra Gardermoen til Antalya.
-Trafikken til Tyrkia er på vei tilbake til normalen etter to dårlige år, sier landssjefen for Pegasus Airines, Selim Soyer, til flysmart24.no. Han er ansvarlig for selskapets operasjoner så vel i Norge, Sverige som i Danmark.

Han sier at den økte satsingen til Tyrkia kommer som følge av en voldsom økning i etterspørselen fra Norge som han anslår til 120 prosent kommende sommer.

Veksten begrenser seg til ikke «den tyrkiske riviera» i sør:
-Hvis vi får økt våre landingsrettigheter i Istanbul, satser vi på å øke antall avganger fra Oslo med 10 nye avganger i forhold til de fem i uken som vi har satt opp allerede, sier Soyer.

Tyrkia har mistet millioner av besøkende som følge av de senere års terroraksjoner i landet, og den politisk betente situasjonen. Det har reisemål som Hellas og Kypros profitert på. I tillegg har Gran Canaria nesten blitt oversvømt av turister fra hele Europa, som ikke har ønsket å legge ferien til Tyrkia på grunn av urolighetene der.

LES OGSÅ: Stapper enda flere seter inn i flyene sine

Dette trekker nordmenn dit


Nå har terroren avtatt, og det betyr at mange reiser tilbake til landet som er kjent for det stabile og varme sommerklimaet, gode hoteller og et behagelig prisnivå for oss nordmenn.

Hos charterbyråene merkes den samme tendensen:
– Tyrkia har hatt en kraftig oppgang. Vi ser en økning i markedet vårt på 70 prosent, og bestillingene tikker stadig inn. Det synes vi er svært gledelig. Jeg tror mange har savnet Tyrkia som reisemål, sier informasjonssjef Siri Røhr-Staff i Ving.

(Saken ble opprinnelig publisert på flysmart24.no.)
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer