Innreisen til USA kan ordnes på Gardermoen

Kan bli tredje flyplass i Europa med tilbudet.

(upublisert) Opprettet

Snart kan det bli slutt på å stå i immigrasjonskø ved ankomst i USA for reisende fra Gardermoen.

Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) er i kontakt med amerikanske myndigheter for å kunne tilby norske reisende å gjennomføre immigrasjonsprosessen til USA før avreise fra Gardermoen, skriver Aftenposten.

Direktør for terminaldrift på OSL, Knut Holen, bekrefter at de har startet prosessen overfor U.S. Customs and Border Protection for å bli en såkalt «preclearance»-flyplass. Det første møtet om saken finner sted om kort tid

– Vi ser på dette som et godt tilbud til de reisende, først og fremst. Men selvsagt vil en slik godkjennelse kunne gjøre det mer attraktivt for reisende fra hele Nord-Europa å reise via Oslo Lufthavn når det kan bety at de slipper flaskehalsen som immigrasjonskøene i USA ofte kan være, sier Holen.

Om Oslo blir forhåndsgodkjent av amerikanske myndigheter, vil OSL bli den tredje flyplassen i Europa som får en slik status. Til nå er det bare de to irske flyplassene, i Dublin og Shannon, som har denne ordningen. Utenfor Europa har noen karibiske øystater denne ordningen, i tillegg til Canada og De forente arabiske emirater. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.