Vis mer

Innfører nytt gate-system på Gardermoen

Skal gjøre det lettere å finne frem til gate 19.

(upublisert) Opprettet


Natt til 1. mars får alle gatene på Oslo Lufthavn helt nytt navn. Flyplassen innfører et nytt system, og erstatter tall-navnene med både bokstaver og tall.

- Hensikten er å gjøre det enklere for passasjerene å finne fram, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen til Dagbladet.

Endringen skjer i forbindelse med utbyggingen av Oslo Lufthavn. Til tross for at den nye delen ikke åpner før april neste år, trer det nye gate-systemet i kraft allerede nå.

Slik finner du frem


Gatene vil få bokstaver fra A-F, avhengig av hvor flyene går.

A og B: innenriks

E og F: utenriks (Schengen og non-Schengen)

C og D: innen og utenriks (nye pir nord)

Oslo Lufthavn er klar for gate-endringen, men forberedt på frustrerte reisende.

- Nordmenn er reiseglade mennesker, og man klarer det på alle andre lufthavner, så det er jeg ganske sikker på kommer til å gå bra, sier Øyvind Hasaas, administrerende direktør ved Oslo lufthavn til TV 2.

Beryktet gate


Gate 19 er trolig Oslo Lufthavns mest forhatte gate. Gruppen «For Oss Som Hater Gate 19», har i skrivende stund nærmere 5000 medlemmer på Facebook.

Årsaken er den lage avstanden fra sikkerhetskontrollen til gatene. Det nye navnet på gate 19 blir B1 til B8, skriver Romerikets Blad. Til tross for at gåtiden til gaten vil være like lang, er hensikten at det nå skal bli lettere å finne frem.Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.