Fornøyelsesparker ungene vil elske

Det er endelig sommerferie men selv om det er litt ubestemmelig (les: dårlig) vær legger det ikke demper på moroa.

SOLs foreldreekspert Anette Snarby er freelancejournalist og driver nettstedet Foreldremanualen. Her er hennes fem tips til fornøyelige utflukter som både foreldre og barn vil digge.  

 Sov i Abra Havn

Dyreparken i Kristiansand gir i år besøkende flere muligheter til å kunne overnatte i selve parken. Abra Havn er et overnattingstilbud basert på Kaptein Sabeltanns univers, og tilbyr hele 20 forskjellige typer leiligheter. Gjestene i Abra Havn blir fraktet til og fra Kaptein Sabeltanns Verden i sjørøverkapteinens skip, og kan spise frokost med sjørøverne før parkens åpningstid. En stor opplevelse for de små!, tipser Anette. Overnatt i Abra Havn! (foto: Dyreparken)  

Nytt for de minste i Tusenfryd

- Med “Frydskogen” forbedrer Tusenfryd sitt tilbud til de minste barna. Et eget adskilt område er opparbeidet med koselige stier og flere benker, samt tre karuseller og “Fryds hus”. En ny berg- og dalbane for de små er også på plass – “Western-expressen” passer for hele familien og går gjennom westernbyen Morgan Kane City. Ta Western-expressen til Morgan Kane City (foto: Tusenfryd)  

Eventyr i tussmørket

- Hunderfossen Familiepark satser i år på konseptet “Trollnatt”. Familier kan oppleve den eventyraktige stemningen i parken på kveldstid, og det bys på dansende tusser og troll, spennende musikk, samt mulighet til å se familieshowet “TrollsverdetForestillingen «Trollsverdet» går i perioden 7.-28. juli (foto: Hunderfossen Familiepark)  

Spill inn cowboyfilm i Sverige

- Visste du at det på andre siden av svenskegrensen finnes en egen cowboy-park? spør Anette. High Chaparral  ligger i Småland (ca 140 km fra Göteborg) og er en av Sveriges eldste fornøyelsesparker. Sveriges eget ville vesten ble i år kåret til Nordens tredje beste temapark. Nytt av året er High Chapparral film studio, hvor du kan spille hovedrollen i din egen western-film. Du - en ekte cowboy (eller -girl) (foto: High Chapparal)  

Nytt land i Legoland

- Den store nyheten i Legoland i år er “Polarland”. Dette er i praksis et helt nytt “land” i Legoland, og er den største investeringen i parkens historie. Hovedattraksjonene er Polar X-plorer som er et slags snescootertog som kjører gjennom et polarlandskap med levende pingviner. Det garanteres sug i magen da man i løpet av turen får oppleve et fem meter høyt fritt fall gjennom luften (lignende finnes kun i to andre parker i verden!), tipser Anette. Tør du prøvePolar X-plorer? (Foto: Legoland)   Har du tips til andre barne- og familievennlige opplevelser som passer i sommerferien? Tips oss i kommentarfeltet. Og god sommer!