Vis mer

Disse flyselskapene liker reisende best

60.000 reisende har talt.

(upublisert) Opprettet
(flysmart24.no) De best likte flyselskap i 2018 er kåret i en omfattende undersøkelse gjennomført av reisebyråene Travellink og Edreams.com.

Selskapene har analysert bedømmelsene gitt av rundt 60.000 reisende, og satt sammen en liste som viser hvilke selskap som gjennomgående får den høyeste score fra gjestene gjennom året.

Oppsiktsvekkende nok er det ikke asiatiske selskap som fullstendig dominerer listen, slik vi er vant til i andre kåringer. Alle de fem første plassene er besatt av europeiske selskaper.

Turkish Airlines topper listen over de 10 beste fullservice-selskapene i verden.

Gjestene skriver at det er et hyggelig selskap å reise med, og at serveringen om bord er av høy klasse. Turkish er inne i en vedvarende vekst, og er det flyselskapet i verden som flyr til flest land.

Selskapet er velkjent for norske flyreisende, og har i dag to daglige avganger fra Oslo Lufthavn til Istanbul Ataturk. En av dem med flytypen Airbus A330-300, et stort fly som normalt bare brukes på langdistanseruter.  Selskapet vinner ikke bare den generelle konkurransen om beste selskap, men tar også pokalen i klassene for det beste kabinpersonalet og de beste VIP-loungene.

LES OGSÅ: Slår knallhardt til overfor økende feriefyll

Nummer to på listen er en greker – Aegean Airlines – som beskrives som et selskap med moderne fly og med god service. Selskapet har vært på vei oppover listen de senere årene, og gjestene skryter spesielt av kabinpersonalets positive service.

Selskapet har nylig bestilt over 20 nye fly, men har i dag ikke rute til Oslo.

Tredjeplassen innehas av Swiss International Airlines, en del av Lufthansa-systemet. Selskapet klatrer tre plasser fra forrige års rangering. Reisende mener det alltid er hyggelig å reise med dette selskapet, og gir det høy score.

LES OGSÅ: Fikk ikke sove på ferieturen, fikk ferien nesten gratis

De to selskapene som tar de neste to plassene, Lufthansa og Austrian, får samme totalscore, men den tyske flykjempen sniker seg foran med best bedømmelse på innsjekkingsprosessen.

Listen over de 10 beste ser slik ut, med selskapenes score i parentes:

  1. Turkish Airlines (4.15)

  2. Aegean Airlines (4.10)

  3. Swiss (3.99)

  4. Lufthansa (3.95)

  5. Austrian Airlines (3.95)

  6. Emirates (3.94)

  7. SAS (3.84)

  8. Aeroflot (3.75)

  9. Air France (3.74)

  10. TAP Portugal (3.71)


Kilde: Edreams

(Saken ble opprinnelig publisert på flysmart24.no.)

LES OGSÅ: Nytt sikkerhetsutstyr på Oslo Lufthavn ødela reisendes klær

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.