Dette er feriestedene vi rømmer til i vinter

Noen vil kanskje overraske deg.Ifølge en undersøkelse utført av Ticket, Norges største feriereisebyrå, har 12 prosent av dem som har bestilt utenlandsreiser i vinter oppgitt at det kjølige sommerværet har påvirket reiseplanene.

I år er det 14 prosent flere som har bestilt vinterreise enn ved samme tid i fjor, og ni prosent flere har bestilt ferie for neste sommer.

Fem prosent sier også at været har fått dem til å vurdere en vinterreise de ellers ikke hadde hadde tatt, men tre prosent mener de i større grad kommer til å velge varmere feriesteder.

Dette er stedene nordmenn drar til når de rømmer fra kulda i vinter.


 1. Gran Canaria


  Kunne ikke laste instagram


  Denne ferieøya i Spania var også nordmenns favoritt i fjor.

  Spania er det mest populære ferielandet i vinter og Grand Canaria er det mest bestilte reisemålet.


 2. Bangkok


  FOTO: Colourbox

  Bangkok er det nest mest populære stedet å rømme til for vinterkalde nordmenn. Byen beholder andreplassen fra fjorårets liste.


 3. Tenerife


  Kunne ikke laste instagram


  Tenerife beholder tredjeplassen fra i fjor. Både strendene, historiske bygninger og små fiskelandsbyer er med på å trekke nordmenn til øya.


 4. London


  FOTO: Luke Macgregor / Reuters Creative / NTB Scanpix

  Det er ikke bare varme steder som kommer høyt opp på lista. Englands hovedstad rykker opp fra en sjetteplass i fjor, til en fjerdeplass i år.

  Storbyen som blant annet er kjent for shopping, teater og musikaler, fotballkamper, historiske bygninger og andre severdigheter er et av nordmenns favorittreisemål hele året.


 5. Phuket


  FOTO: Colourbox

  Phuket i Thailand beholder også fjorårets plass. Dette er et av de mest kjente og populære reisemålene i den sørlige delen av Thailand, hvor man både kan ta del i et yrende uteliv og gå for total avslapning på en rolig strand.


 6. København


  FOTO: Colourbox

  København er nykommeren på lista, og har klatret rett opp på sjetteplass. Her kan du blant annet shoppe i Strøget, besøke havnekvarteret Nyhavn, utforske utelivet eller gå i fornøyelsesparken Tivoli.


 7. Lanzarote  Også Lanzarote beholder plassen fra fjoråret. Øya, som er den østligste av Kanariøyene, lokker år etter år solhungrige nordmenn med sitt varme klima, havnebyer og lange strender.


 8. Manchester


  FOTO: Peter Barritt / Corbis / NTB Scanpix

  Manchester har virkelig gjort et hopp på lista, og har gått fra fjorårets 24. plass til en åttendeplass. Hvorfor byen er mye mer populær i år enn i fjor har ikke reisebyrået noe godt svar på.

  - Vi vet ikke hva som er grunnen til dette, men det er en populær fotballby, så det kan ha noe med saken å gjøre. I tillegg til at flere har fått øynene opp for at dette er en by som har mye å by på, sier Maria Sagbik, markedskoordinator i Ticket, til SOL.

  Den engelske industribyen byr både på fotball, historiske bygninger,  minnesmerker og shopping.


 9. Miami


  FOTO: Miami

  Miami går forbi New York på topplisten over de mest bestilte reisemålene i USA i vinter. I år er det 34 prosent flere nordmenn som har bestilt reiser hit, og Miami gjør et hopp fra en 16. plass på fjorårets liste, til en 9. plass i år.

  Ifølge Ticket er det en kombinasjonen av sol og storby som lokker oss til Florida. Noe av grunnen til at Miami er blitt mer populært er også at cruise i Karibien fortsatt er en populær ferieform.


 10. Dubai


  FOTO: Colourbox

  Dubai har blitt mer og mer populært blant nordmenn, og har rykket opp fra en 18. plass i fjor til en 10. plass på årets liste. I vinter har populariteten økt med 63 prosent, ifølge Ticket. Dette kan også henge sammen med at stadig flere cruiserederier satser på cruise fra Dubai.


Tallene er basert på bestillinger gjort frem til 18. oktober 2015, med avreiser 1. november 2015 til 30. april 2016. Ticket Feriereiser er Nordens største privatreisebyråkjede som tilbyr privatreiser fra samtlige ledende charter- og reisearrangører, cruise og flyselskaper og hotell.Legg til sol_no på SnapChat