Derfor hopper spanske menn over babyer

Spania er mer enn bare paraplydrinker, fotballstjerner og Torrevieja. Nå er det høysesong for noen - mildt sagt - snodige festivaler.

 
 1. Okseløpene


  (FOTO: ELOY ALONSO / REUTERS)

  Dette er for mange den ultimate manndomsprøven. Hittil i år har ti personer blitt spiddet eller tråkket ihjel mens de frivillig har forsøkt å løpe fra illsinte storfe. Aldri før har så mange mistet livet i okseløp, skriver NRK.

  De mest kjente løpene finner sted i Pamplona, og bakgrunnen for det hele var at dyrene skulle forflyttes fra innhegningen til tyrefekterarenaen.

  Dyrevernere har lenge forsøkt å få en stopp på denne tradisjonen, men har foreløpig ikke lyktes.


 2. Babyhopp-festivalen


  (FOTO: JOAQUIN GOMEZ SASTRE / DEMOTIX)

  Dette er ikke for sarte sjeler! El Colacho-festivalen feires hvert år i Castrillo de Murcia i forbindelse med Kristi legemsfest. Den fem dager lange feiringen avsluttes med det store høydepunktet: babyhoppingen.

  Babyer, som er født i løpet av det siste året, ligger på madrasser i gata samtidig som menn hopper over dem.

  Hvorfor? Jo, personen som hopper kalles El Colacho og symboliserer en djevel som renser babyene for onde ånder og arvesynd, skriver Vårt Land. Foreløpig har ingen tatt skade av djevelsvevet.


 3. Den skitne festen


  (FOTO: JORGE GUERRERO / AFP PHOTO)

  Wanna get dirty? Cascamorras-festivalen i Guadix er trolig noe for Christina Aguilera. Hovedpoenget her er å bli mest mulig skitten.

  6. september hvert år smøres besøkende fra Baza inn i maling og skum. Kort fortalt gjøres dette til minne om den gamle feiden mellom landsbyene Baza og Guadix.


 4. Tomatfestivalen


  (FOTO: BIEL ALINO / AFP PHOTO)

  Nylig samlet tusenvis av mennesker seg i byen Buñol for å dynke hverandre i flere hundre tonn med tomater og tomatsaus.

  Den bisarre festen skal ha startet på 1940-tallet da en kompisgjeng hadde matkrig på rådhusplassen i landsbyen. Etter den gang har det blitt en umåtelig populær tradisjon for mange.


 5. Nær-døden-festen


  (FOTO: MIGUEL RIOPA / AFP PHOTO)

  Har du hatt en nær-døden-opplevelse dette året? Da kan dette være noe for deg.

  Hvert år bæres alvorlig syke eller personer som har lurt døden gjennom gatene i Las Nieves i Pontevedra. Det hele gjøres til ære for Santa Marta de Ribarteme, som er skytshelgenen for de gjenoppståtte.

  Hele seansen avsluttes med en fyrverkeri-fest.


 6. Gjessens dag


  (FOTO: RAFA RIVAS / AFP PHOTO)

  "Day of the geese" er det særeste av det sære. Konkurransen går ut på å rive hodet av en gås som henger i en strikk over havna i landsbyen Basque.

  Utøverne blir kjørt i en båt frem til gåsa og går så til angrep. Og for å gjøre det ekstra vanskelig, står tilskuere på hver side og drar i strikken. Dette gjentas helt til enten mannen eller hodet på gåsa er blitt ristet løs.