7 ting du kan gjøre i sommerferien - hvis du tør

Har du ikke bestemt deg for hva du skal gjøre i sommerferien? Her er noen spennende tips - både nær og fjern.

(upublisert) Opprettet

1. Prekestolen - i medvind...

Den polske turisten Anna Bandura har fått filmet seg selv mens hun knapt kan stå på beina i den sterke vinden på toppen av Prekstolen i Rogaland. Hvis du liker det litt roligere, kan du bli med på guidet tur midt på natten og se soloppgangen fra Prekestolen.

2. «Smal» fjelltur på Norges nasjonalfjell

Sist sommer gikk Simen Olsen fra Tromsø på Norges nasjonalfjell Stetind i Tysfjord sammen med kompiser. Uten sikring. Toppen av Stetind er 1391 meter over havet, som du ser langt nede i avgrunnen. Det vanvittige spaserturen ble filmet og har blitt delt tusenvis av ganger på Facebook. Olsen kommer ikke til å gå turen denne sommeren, forsikret han etter å ha sett sin egen video.

3. Verdens sykeste fjelltur

Hvis du syns Stetind ser skummel ut, er ikke dette mindre svimlende. Kanskje verdens vakreste - og farligste - fjellvandring på Huashan - et av Kinas fem hellige fjell. Stien fører opp til en av flere topper på rundt 2100 meter. Den består delvis av trapper og delvis av planker langs den stupbratte fjellsiden.

4. Geirangerfjorden - luftveien

Geirangerfjorden har ikke tapt seg siden i fjor sommer. Men hva med en annerledes reisemåte? Utlendinger elsker dette, og de færreste nordmenn har kommet ned til vakre Geiranger denne veien. Videoen er laget av paraglideren Frode Thulien fra Trondheim.

5. Dommedagsfallet i New Jersey

«Zumanjaro: Drop of Doom» ble åpnet i fornøyelsesparken Six Flags Great Adventure, midt mellom New York og Philadelphia, sist sommer. Dette er verdens høyeste og raskest fallende tivoli-attraksjon. Høyden tilsvarer 41 etasjer (126,5 meter) og topphastigheten er 145 km/t. Det blir rundt ti sekunder i fritt fall. Zumanjaro er koblet sammen med berg- og dalbanen Kingda Ka, som er verdens høyeste og når en topphastighet på over 200 km/t.

6. Sjekk det nye glassgulvet i Eiffeltårnet

Selveste Eiffeltårnet pusset opp sist høst. Nå kan du gå på det nye glassgulvet med 57 meter rett ned under føttene. Det var første gang på nesten 30 år at det ble blitt gjort arbeid på Eiffeltårnets «første etasje». Det kostet 30 millioner Euro, og arbeidet har pågikk i to år. Åpent i sommer.

7. Likmuseet i Berlin

Menschen Museum er ikke for sarte sjeler, for her kommer man virkelig under huden på folk. Günther von Hagens, også kjent som «Doktor Død» har preservert 20 lik og over 200 organer, som står på utstilling inne i TV-tårnet på Alexanderplatz i Berlin. Åpent hvert eneste dag i hele sommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.