7 av Europas billigste "storbyer"

Det trenger ikke sprenge budsjettet å reise bort en langhelg, spesielt ikke om man er litt eventyrlysten.– Storbyferiene er også veldig populære mål i høstferien og høsten generelt. London, Paris, Barcelona, Roma og Praha er attraktive reisemål, forteller direktør i Virke, Sverre McSeveny-Åril, til DN.no.

Over halvparten av dem som reiser ut av Norge om høsten på storbyferie, ifølge en undersøkelse TNS Gallup har gjort på oppdrag for NHO Reiseliv, skriver VG.

Men hvor skal turen gå, og hvor dyrt kommer det til å bli? Svaret er at det ikke nødvendigvis trenger å være så dyrt med storbyferie, det kommer bare an på hvilken by du reiser til og hvor fancy du vil ha det, i følge en undersøkelse gjort av Price of Travel.

SOL gir deg 7 av de billigste storby-alternativene i Europa:


 


 1. Kiev, Ukraina


  Kunne ikke laste instagram  Med sine 2,8 millioner innbyggere er hovedstaden Kiev den største byen i Ukraina. Kanskje ikke det mest typiske reisemålet, men med sine severdigheter og lave priser er det absolutt en av Europas mest fascinerende storbyer.


 2.  Sofia, Bulgaria


  Kunne ikke laste instagram  Når en by har en historie som strekker seg mer enn 2000 år tilbake, som inkluderer okkupasjon av grekere, romere, det ottomanske riket og Soviet, da vet man at det ikke er en by det vil være kjedelig å rusle rundt i.


 3. Krakow, Poland


  Kunne ikke laste instagram  Med sin majestetiske arkitektur, severdigheter og et levende uteliv er Krakow absolutt en av Europas vakreste byer. Ikke for stor, ikke for liten og med massevis av spennende historie.


 4. Budapest, Ungarn


  Kunne ikke laste instagram  Siden 1934 har Budapest, med sine 118 varmekilder, og 15 offentlige bad, hatt tittelen "City of Spas". Budapest kan by på en langhelg med spa og restauranter, og det til en langt rimeligere penge enn mange andre byer kan skilte med.


 5. Cesky Krumlov, Tsjekkia


  Kunne ikke laste instagram  Cesky Krumlov er nok ikke den første byen som nevnes hvis noen spør om tsjekkiske reisetips, men den burde være det. Navnet betyr "Bohem-byen" og er en sjarmerende liten småbyperle der den ligger like ved elven i skyggen av en 775 år gammel festning.


 6. Bratislava, Slovakia


  Kunne ikke laste instagram  Mellom vingårder og de små Karpatene ligger Slovakias hovedstad. En by med drøyt 650,000 innnbyggere som kan by på sykkelstier, fjellturer, og en gamleby med barer, kaféer og et yrende uteliv.


 7. Vilnius, Litauen


  Kunne ikke laste instagram  "De hundre kirkers by" er ikke et nytt reisemål for nordmenn, men det kunne absolutt blitt besøkt mer. Byen har en rik og spennende historie, og det er nok å finne på for de som velger å reise ned for en herlig langhelg.


Legg til sol_no på SnapChat