4 ting barna vil elske i Paris

På ferie med barn i Paris? Sjekk ut disse morsomme aktivitetene.

  Har dere allerde sett Eiffeltårnet, Mona Lisa og Disneyland?  Her er 4 gode tips til andre aktiviteter for barn i Paris:

1. Teknisk museum

Photo: http://www.cite-sciences.fr/en/ Foto: Cité des sciences et de l'industrie
Ikke gå glipp av dette! I det største tekniske museet i Europa kan både voksne og barn boltre seg i egen avdeling for barn, planetarium, undervannsbåt, IMAX-kino, akvarium m.m.
Photo: http://www.cite-sciences.fr/en/
Foto: Cité des sciences et de l'industrie
Imax-kinoen ligger inni denne spektakulære bygningen som heter La Geode med filmvisninger hele dagen.
Photo: flickr.com-maxsantiago Foto: flickr.com/maxsantiago

2. Naturhistorisk museum

 
flickr.com-dalbera Foto: flickr.com-dalbera
Alle barn er glade i dyr! Her kan de underholdes i flere timer. Opplev dyrenes utvikling over fire etasjer i en imponerende museumsbygning fra 1800-tallet. Her er mye interaktiv moro - og blant annet et lys- og lydshow hvor belysningen skifter for å simulere både dag og natt.
flickr.com-henryandjane Foto: Flickr.com/henryandjane
Massevis av realistisk dyr og ekte skjeletter er å se, og kanskje er det dinosaurene som er mest populære blant barn?
flickr.com-edhral Foto: Flickr.com-edhral
Naturhistorisk museum er en del av et stort museumskompleks i Paris, med botanisk hage som nærmeste nabo. Kommer du fra jernbanestasjonen Gare d'Austerlitz, kan du ta turen gjennom hagen, Jardin des Plantes, som også er verdt et besøk.

 3. Klatrevegg langs Seinen

flickr.com-marsupilami92 Foto: flickr.com-marsupilami92
Urban klatring! En motorvei langs elva Seinen har blitt forvandlet til et stort område for forskjellige aktiviteter, kalt Berges de Seine. Blant annet har barna fått sitt eget område hvor de kan klatre, skrive på verdens største tagge-vegg, spille brettspill på asfalten, gå på rulleskøyter etc.

4. Zoologisk hage

flickr.com-paris-tourist Foto: Flickr.com-paris-tourist
Den zoologiske hagen i Paris imponerer! La barna kose seg i en nyoppusset og redesignet zoo. Etter tre år med oppussing kan dere møte over 1000 dyr og 179 forskjellige arter fra hele verden i 5 forskjellige geografiske soner. Bildet viser en sjøku, eller manatee, et utrydningstruet dyr, som det bare er noen tusen igjen av i verden. Et sjeldent syn i en dyrepark, så ikke gå glipp en tur hit!