Vis mer

12 steder du garantert vil drømme deg vekk til

Så fint at det gjør vondt.

(upublisert) Opprettet


Høsten har for alvor slått inn og vinteren er like rundt hjørnet. Og er det noe vi nordmenn elsker er det å reise. Ifølge Dagbladet er Kanariøyene feriefavoritten i vinterhalvåret, og det er dette stedet de fleste nordmenn reiser til de neste månedene.

Men det er ikke bare utenfor det spanske fastlandet det er mulig å reise for å få varme og sol. Det er utrolig mange fine steder det går an å planlegge en tur til.

Derfor har SOL samlet 12 av noen av de vakreste stedene du kan drømme deg bort til:
 1. Santorini


  Kunne ikke laste instagram


  Ikke rart dette reisemålet er kjent som «Postkort-øya». 


  Av Hellas 6000 øyer, er Santorini en av de vakreste og kanskje mest populære. Bildene av de hvite husene, blå dørene, vakre strendene og de utrolige solnedgangene kjennetegner øya.

  Det sies at solnedgangen på den greske øya er en opplevelse alle bør får med seg. Minst en gang i livet, skriver Reisetips.


 2. Bora Bora


  Kunne ikke laste instagram  Mange av oss drømmer om en luksustur til fantastiske Bora Bora. Dagbladet skrev i 2013 at Travel Channel kåret Tahiti og Bora Bora til den mest romantiske strandopplevelsen - noe som kanskje ikke er overraskende.


 3. Kypros


  Kunne ikke laste instagram  Kypros har noen av verdens beste strender, og det finnes veldig mange å velge mellom. Bloggen Bortebest trekker blant annet fram The Blue Lagoon på nordkysten, hvor du kan oppleve den fantastiske vannkvaliteten som Kypros er kjent for.


 4. Italia


  Kunne ikke laste instagram  Positano ligger svært vakkert til helt vest på Amalfikysten. Nettsiden reisdit.no skriver blant annet at den lille fiskerlandsbyen fra middelalderen er oppført på Unescos liste over Verdensarven.


 5. Maui, Hawaii


  Kunne ikke laste instagram


  Mange tenker nok på fargerike drinker og eksotisk huladans når de hører Hawaii. Men det er også vakre strender og spektakulære solnedganger, som blant annet på Hawaiis nest største øyparadis, Maui.
 6. Maupiti i Fransk Polynesia


  Kunne ikke laste instagram


  Lukk øynene. Og tenk. Du lander på en stripe av koraller ved sjøen og du ser den glitrende lagunen med hver nyanse fra turkis til lapis. Ja, du ser for deg akkurat det Lonely Planet bruker i beskrivelsen av Maupiti, Bora Boras lillesøster.


 7. Maldivene


  Kunne ikke laste instagram  Dagbladet skrev i 2013 at 8 av 10 nordmenn planla en romantisk ferie hvor Maldivene stod øverst på ønskelista. Noe den mest sannsynlig gjør den dag i dag også.

  Tidligere i år kåret reisenettstedet Tripadvisor de beste hotellene i verden i «Travellers' Choice Awards 2015», der Gili Lankanfushi Maldives på Maldivene gikk av med seieren.

  «Det beste er at man føler man er på øya alene, så frihetsfølelsen er stor. Den eneste lyden en hører er bølgene som slår inn mot stranda», står det i en anmeldelse av hotellet med tittelen «Fantastisk ferie», skriver Dagbladet.


 8. Brasil


  Kunne ikke laste instagram  «Jeg elsket dette stedet, og det er en av de vakreste strendene jeg noen gang har vært på», skriver en anmelder om Baia do Sancho i Brasil.

  Fernando de Noronha-øyene har ifølge Wikitravel to av Brasils beste strender, Praia do Leão og Tripadvisor-vinner Baia do Sancho, skriver Dagbladet.

  Begge lokker med krystallklart vann godt egnet for bading og snorkling, noe var med på at Tripadvisor kåret Baia do Sancho til verdens beste strand 2015.


 9. Cuba


  Kunne ikke laste instagram  Stranda Playa Paraiso på Cuba får også høy score av anmelderne på Tripadvisor.

  «Ikke så mye å gjøre her annet enn å slappe av, svømme i havet og ligge på stranda», skriver en, ifølge Dagbladet.

  I tillegg har flere både snorklet og svømt med delfiner.


 10. Spania


  Kunne ikke laste instagram  Playa de Ses Illetes vil for mange rangere høyt på listen over de beste strendene i hele Middelhavet.

  På disse ferieøyene er det også mye toppløsbading, noe Dagbladet fikk oppleve på reporasjetur i fjor. Da var det så mye toppløsbading at de måtte be folk kle på seg litt for å få tatt bilder.


 11. Kreta


  Kunne ikke laste instagram  Elafonisi blir beskrevet som «Stedet som kombinerer en fantastisk tropisk strand med en sjeldent vakker og beskyttet natur», av nettsiden kambos-village.

  Med rosa og hvit strand, et krystallklart turkis vann og fantastisk utsikt, må vi si oss enig!


 12. Italia


  Kunne ikke laste instagram  Av 1585 anmeldelser av Rabbit beach på Tripadvisor, gir 1397 beste score «Excellent», og Lonely Planet skryter også av bortgjemte Rabbit beach med sitt turkise vann.

  Dagbladet skriver det er best å dra hit fra mai til september. 


Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.