Denne julen blir like spesielt som resten av året vi har vært igjennom. Derfor er dette også julen da du kan gjøre noe helt spesielt.
Kanskje har du laget sylte eller gravlaks tidligere, eller gått med tanken lenge om at en dag, så skal du få tid til å lage dette selv.
I dette online hurtigkurset vil du få en grundig og god innføring, ikke bare hvordan du kan lage gravlaks og sylte selv, men triksene, huskereglene og teknikkene du bør mestre. I etterkant av dette kurset skal du kunne gjøre dine egne variasjoner og varianter og sette ditt personlige preg på disse juleklassikerne.
Om du ikke får invitert like mange til jul som vanlig, eller reist bort og trenger noe å ta med til laget, er begge disse to utmerkede enkle gaver å gi bort i førjulstiden til venner, familie og kjente.
Kurset inneholder både tekst og instruksjonsvideoer som gjør det veldig enkelt for deg å komme i gang uten for eksempel syltepresse
Etter kjøpet har du tilgang til kurset de neste fire månedene.
Kurset inneholder følgende seksjoner:
Introduksjon til gravlaks og sylte.
Valg av råvarer
Hvordan få ut bein av fisken
Graving med salt og sukker
Krydderblandinger
Sprit som smakstilsetning
Tilberedning av kjøttet til sylte
Teknikker for utbeining av ribbe
Former og triks (trenger ikke syltepresse)
Grunnoppskrifter på sylte og gravlaks
Kurset er rettet mot deg som:
Har lyst til å prøve deg på hjemmelaget sylte eller gravlaks men ser på det som for store og vanskelige prosjekter til å kunne gjennomføre på kjøkkenbenken, både med tanke på kunnskap, utstyr og råvarer.
Christopher Sjuve
Kurset er skrevet av Dagbladets mangeårige matjournalist, kokk, programleder og forfatter Christopher Sjuve.