Zelenskyj: Vil løslate fanger for for å krige mot Russland

Ukrainas president Voldomir Zelenskyj skal ha uttalt at han ønsker å løslate insatte som har militær erfaring fra fengsler, melder Reuters.

Ukrainas president Voldomir Zelenskyj skal ha uttalt at han ønsker å løslate insatte som har militær erfaring fra fengsler. FOTO: AFP PHOTO /UKRAINIAN PRESIDENCY PRESS OFFICE NTB
Ukrainas president Voldomir Zelenskyj skal ha uttalt at han ønsker å løslate insatte som har militær erfaring fra fengsler. FOTO: AFP PHOTO /UKRAINIAN PRESIDENCY PRESS OFFICE NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Ukrainas president, Voldomir Zelenskyj, har uttalt at Ukraina vil løslate innsatte fra fengsler med erfaring fra militæret, dersom de er villige til å kjempe mot den russiske invasjonen.

Ifølge Reuters skal fangene løslates for å kunne delta i de pågående kampene mot Russlands innvasjon av landet.

President, Voldomir Zelenskyj begrunner tiltaket med at det er innført unntakstilstand i landet.

Forrige uke oppfordret forsvarsministeren alle borgere opp til 60 år som kan bære våpen om å melde seg til tjeneste. I tillegg oppfordret presidenten alle europeere med stridserfaring om å reise til Ukraina for hjelpe til i kampen mot Russland.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer