Zelenskyj er klar til å tale til Stortinget

President Volodymyr Zelenskyj er klar til å tale til Stortinget, sier Ukrainas ambassadør til Norge, Vjatsjeslav Jatsiuk.

President Volodymyr Zelenskyj talte til den amerikanske kongressen onsdag 16. mars. Snart skal han snakke til norske folkevalgte på Stortinget. Foto: Sarahbeth Maney / AP / The New York Times
President Volodymyr Zelenskyj talte til den amerikanske kongressen onsdag 16. mars. Snart skal han snakke til norske folkevalgte på Stortinget. Foto: Sarahbeth Maney / AP / The New York Times Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Ifølge ambassadøren vil den ukrainske presidenten holde tale i løpet av de kommende ukene. Det arbeides nå med å finne en teknisk løsning for videooverføring til Stortinget.

I forrige uke tok stortingsrepresentant Masud Gharahkhani (Ap) kontakt med den ukrainske ambassadøren for å høre om mulighetene for at Zelenskyj kan tale til Stortinget. Jatsiuk bekreftet torsdag at president Zelenskyj er ønsker det.

– President Zelenskyj var positiv til invitasjonen, sa Jatsiuk på en pressekonferanse i den ukrainske ambassaden i Oslo torsdag.

Tidligere har Zelenskyj talt via videolink til blant annet den amerikanske kongressen, den tyske forbundsdagen og EU-parlamentet.

Informasjon om tidspunktet for talen vil komme fra Stortinget og Zelenskyjs kontor.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer