Ytterligere to menn pågrepet etter frihetsberøvelsen på Tolga i januar

Politiet har pågrepet og siktet to nye menn i forbindelse med at en mann ble bortført på Tolga 2. januar. Den ene av mennene nekter straffskyld.

Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– De to personene ble pågrepet på to forskjellige adresser i Oslo i går. Begge er menn i 20-årene bosatt i Oslo, skriver Innlandet politidistrikt i en pressemelding torsdag ettermiddag.

De to er siktet etter at en 20 år gammel mann ble bortført fra familiens hjem i Tolga nord i Østerdalen natt til 2. januar.

Politiet skriver at den ene siktede ikke ønsker å forklare seg for politiet nå. Han blir fremstilt for fengsling fredag klokken 9.30 i Østre Innlandet tingrett på Hamar.

Vil ikke forklare seg

Petter Bonde forsvarer mannen som ikke å ønsker å forklare seg for politiet. Han sier til Hamar Arbeiderblad at hans klient ikke erkjenner straffskyld, men han vil ikke kommentere saken ut over det.

Den andre siktede vil bli avhørt i løpet av dagen, og politiet vil etter avhøret vurdere behovet for eventuell fengsling.

– Siktelsen kommer som et sjokk på min klient. Jeg ønsker per nå ikke å kommentere hvordan min klient stiller seg til siktelsen, sier Ola Sønju Bårnes, som forsvarer den sistnevnte mannen.

Fra før er fire menn siktet for frihetsberøvelse eller medvirkning til dette. Tre av dem sitter fortsatt i varetekt. Politiet skriver at de ikke vil be om fengslingsforlengelse for den fjerde siktede, som ble pågrepet 12. januar, fordi vilkårene for fengsling ikke lenger er til stede.

20-åringen ble skutt

Etter å ha blitt tatt med fra familiens bolig på Tolga, kjørte gjerningspersonene med 20-åringen sørover i en bil leid fra Bilkollektivet. Bilen kjørte av veien på et jorde i Stor-Elvdal og ble forlatt på en gård, har VG tidligere skrevet. Derfra fortsatte de videre i taxi.

På kvelden samme dag dukket 20-åringen opp på et tog på Gardermoen, der han ba konduktøren om å få låne en telefon.

Ifølge politiet ble 20-åringen skutt da han ble bortført, men han ble ikke alvorlig skadd. En av politiets teorier er at gjeld var bakgrunnen for hendelsen.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer