Viggo Kristiansen blir ikke løslatt nå – statsadvokaten varsler snarlig beslutning

Viggo Kristiansen blir ikke løslatt i dag, selv om saken hans skal behandles på nytt. Statsadvokaten vil ta stilling til kravet hans «i løpet av noen dager».

Viggo Kristiansen begjærte seg løslatt søndag, etter at Gjenopptagelseskommisjonen torsdag bestemte at Baneheia-saken skal tas opp på nytt. Arkivfoto: Photoline/SCANPIX
Viggo Kristiansen begjærte seg løslatt søndag, etter at Gjenopptagelseskommisjonen torsdag bestemte at Baneheia-saken skal tas opp på nytt. Arkivfoto: Photoline/SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Behandlingen av begjæringen vil bli prioritert, og vi har ambisjon om å treffe en avgjørelse i løpet av noen dager, skriver førstestatsadvokat Erik Erland Holmen i en pressemelding.

Baneheia-dømte Viggo Kristiansen sendte i helga sin begjæring om løslatelse til statsadvokatembetet i Agder, etter at han torsdag fikk medhold i Gjenopptakelseskommisjonen om at saken hans skal gjenopptas. Kommisjonen har funnet flere svakheter ved bevisene mot Kristiansen og mener han ville blitt frifunnet hvis retten hadde fått forelagt seg de opplysningene som er lagt fram i forbindelse med gjenopptakelsesbegjæringen.

Kristiansen har hele tiden hevdet sin uskyld, men har så langt ikke villet begjære seg løslatt fordi han mener det ville bli sett på som en erkjennelse av skyld.

– Grunnleggende feil dom

– Man kan ikke bruke en dom som er bevist uriktig som grunnlag for tvangstiltak mot en innsatt. Derfor skal ikke Kristiansens begjæring om løslatelse behandles langs ordinære linjer. Hvis statsadvokaten er enig, kan Kristiansen bli løslatt med en gang, sier Viggo Kristiansens forsvarer, advokat Arvid Sjødin, til NTB mandag formiddag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer