Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Sri Lanka som ikke er strengt nødvendige

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til Sri Lanka som ikke er strengt nødvendige på grunn av sosial og politisk uro i landet.

Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Det skriver Utenriksdepartementet på sine nettside.

Sri Lanka er inne i en vanskelig økonomisk krise som følge av høye matpriser, hyppige strømbrudd og mangel på drivstoff.

- Situasjonen er ustabil og uforutsigbar, og myndighetene har innført unntakstilstand og portforbud i hele landet. Det har vært voldelige demonstrasjoner i flere deler av landet. Ambassaden i Colombo har begrenset mulighet til å bistå nordmenn som befinner seg i landet, skriver UD i sitt nye reiseråd.

De oppfordrer nordmenn som allerede er i landet, om å følge situasjonen tett og gjøre grundige vurderinger av egen sikkerhet.

– Vi anbefaler at du kontakter forsikringsselskapet ditt for å sjekke at reiseforsikringen fortsatt er gyldig, skriver UD.

– Generelt anbefaler vi alle norske borgere som planlegger en reise å laste ned appen Reiseklar. Her finner du oppdatert informasjon om rundt 200 land. Vi anbefaler videre at du registrerer reisen din i appen slik at du kan motta viktige meldinger fra norske myndigheter, heter det videre.

«Det er 9. mai blitt innført portforbud med umiddelbar virkning som gjelder hele Sri Lanka som følge av konfrontasjoner mellom demonstranter og motdemonstranter i Colombo. Reisende som oppholder seg på Sri Lanka bes om å overholde gitte føringer og holde seg innendørs mens portforbudet varer. Turister som skal reise ut av landet, kan benytte flybillett for å reise til flyplassen», heter det i utenriksdepartementets uttalelse.

Tilbake til Sol.no

Mer om