Tysklands forbundskansler landet i Moskva - nekter å ta russisk coronatest

Tysklands forbundskansler Olaf Scholz har landet i Moskva for samtaler med Russlands president Vladimir Putin om krisen i Ukraina.

Tysklands statsminister Olaf Scholz på vei til Russland tirsdag morgen. Foto: Kay Nietfeld / dpa via AP / NTB
Tysklands statsminister Olaf Scholz på vei til Russland tirsdag morgen. Foto: Kay Nietfeld / dpa via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Scholz har i dag landet i Moskva, men nekter å ta en russisk coronatest før møtet med Putin.

I stedet vil en lege fra den tyske ambassaden teste ham for corona, noe han må for å kunne slippe inn i Kreml. Russisk helsepersonell har blitt invitert til å være til stede under testen.

Frankrikes president Emmanuel Macron nektet også å la seg teste med en russisk PCR-test da han møtte Putin i forrige uke. Derfor måtte han og Putin sitte på hver sin side av et seks meter langt bord for å overholde coronareglene.

De tykse journalistene som dekker Scholz’ møtet med Putin forteller om et strengt testregime. Før avreise måtte de avlegge tre negative PCR-tester, i tillegg til å teste seg ved ankomst.

Møtet mellom Scholz og Putin i Kreml i Moskva er ventet å vare i flere timer, med en felles pressekonferanse i etterkant.

Da han besøkte Kiev mandag, sa Scholz at han ønsket å oppfordre Putin til å trappe ned krisen rundt Ukraina. Han skildret utplasseringen av over hundre tusen russiske soldater langs den ukrainske grensen som uforståelig.

Russland har på sin side gjentatte ganger hevdet at de ikke planlegger et angrep på Ukraina.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer