Tyskland og hele Sverige får karantenekrav

Fra mandag blir det karantenekrav for Tyskland og Latvia, og ingen svenske regioner er lenger grønne.

Nå er ingen svenske regioner grønne lenger. Foto: Erik Johansen / NTB
Nå er ingen svenske regioner grønne lenger. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Latvia og Tyskland endret fra grønn til oransje. Det innføres innreiserestriksjoner og karantenekrav for åtte nye regioner i Sverige, og det er nå ingen regioner i Sverige som er grønne.

Følgende regioner får innført innreiserestriksjoner og innreisekarantene:

Blekinge, Dalarna, Jönköping, Kalmar, Kronoberg, Västernorrland (disse går fra grønn til oransje), Gävleborg og Örebro (disse endret fra grønn til rød).

Følgende finske regioner endres fra grønn til oransje:

Mellersta Österbottens SVD og Östra Savolax SVD.

Bare Ungarn, Polen, Romania, Slovakia og Tsjekkia fortsetter å være såkalte «grønne» på FHIs smittekart. Det betyr at man ikke må i karantene ved innreise til Norge fra disse landene.

Følgende land fortsetter å være oransje eller røde, eller endres fra oransje til å bli røde: Italia, San Marino, Vatikanstaten, Kroatia, Luxembourg, Bulgaria, Slovenia og Østerrike. (alle oransje).

Portugal, Irland, Hellas, Malta, Frankrike, Estland, Nederland, Belgia, Litauen, Sveits og Liechtenstein (endret fra oransje) til røde.

Det opplyser regjeringen i en pressemelding.

Utenriksdepartementet (UD) fraråder fortsatt alle reiser som ikke er strengt nødvendige for land utenfor EØS/Schengen og Storbritannia.

Fullvaksinerte er unntatt reisekarantene, men uvaksinerte og folk med én dose må fortsatt forholde seg til karantenereglene for grønne, oransje og røde land. Folk med én dose slipper dog å ta karantenen på hotell om de kommer fra et mørkerødt land

Alle endringene trer i kraft fra midnatt, natt til mandag 23. august.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer