Trondheims kommunedirektør: Etterlevelsen av tiltak er for dårlig

Kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim truer med å stramme inn tiltakene dersom innbyggerne ikke skjerper etterlevelsen av de nåværende anbefalingene.

Kommunedirektør Morten Wolden orienterte om korona-situasjonen i Trondheim på en pressekonferanse på Rådhuset fredag. Foto: Annika Byrde / NTB
Kommunedirektør Morten Wolden orienterte om korona-situasjonen i Trondheim på en pressekonferanse på Rådhuset fredag. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trondheim kommune gikk tidligere denne uken ut med en anbefaling om bruk av munnbind på offentlige steder der det ikke er mulig å holde minst én meters avstand.

Den oppfordringen er det langt fra alle som har fulgt.

På en pressekonferanse fredag sa Wolden at oppfordringen kun har 5–10 prosents etterlevelse på bussene.

– Det er for dårlig, og jeg er skuffet, sa kommunedirektøren før han ba innbyggerne om å følge anmodningene og være mer forsiktige.

Kommunen skal nå bruke de kommende to, tre dagene til å se om folk vil følge rådene.

– Hvis ikke må vi anbefale formannskapet at det iverksettes kraftigere tiltak. Vi kan ikke sette oss i en situasjon der smitten tar over og helsetjenestene våre blir enda mer presset – og går ned, sa kommunedirektøren.

Det siste døgnet er det registrert 209 nye koronasmittede personer i Trondheim. Over halvparten av de nye smittede er under 20 år.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer