Trondheim innfører påbud om munnbind

Trondheim kommune strammer inn coronareglene og har blant annet vedtatt påbud om munnbind. Kommunen vil også masseteste 35.000 studenter.

Formannskapet i Trondheim strammet torsdag inn coronatiltakene i kommunen. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Formannskapet i Trondheim strammet torsdag inn coronatiltakene i kommunen. Foto: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Smittetallene i Trondheim har den siste tiden vært så høye at politikerne torsdag vedtok å stramme inn coronatiltakene. Det siste døgnet er det registrert 68 nye smittetilfeller i kommunen, ett færre enn dagen før. I tillegg har kommunen 78 positive svar på hurtigtester som nå skal følges opp med PCR-tester.

Kommunen opplyser at den største andelen av de nye smittetilfellene er knyttet til studentmiljøet. Kommunedirektør Morten Wolden sa på torsdagens formannskapsmøte at kommunen ønsker å masseteste 35.000 studenter, skriver flere medier, blant annet NRK , Adresseavisen og Nidaros.

– Vi er i full gang med den praktiske planleggingen av massetestingen. Jeg har dessverre ingen dato for når det kan skje ennå, men vi håper det kan skje så raskt som mulig, sier fungerende kommuneoverlege Elizabeth Kimbell.

Starter vaksinering av 16-åringer

Blant de positive tilfellene er det også mange barn og ungdom i skolealder.

Torsdag melder kommunen at vaksineringen av 16- og 17-åringer starter torsdag 2. september. Her åpner timebestillingen fredag. Denne aldersgruppen vil få tilbud om å bli vaksinert med Pfizer-vaksinen, med åtte ukers intervall mellom dosene.

På grunn av de høye smittetallene vedtok formannskapet i kommunen en ny og strengere coronaforskrift. Det er nå påbud om bruk av munnbind for alle over tolv år på offentlig transport og innendørs i offentlige lokaler der enmetersregelen ikke kan følges.

Flere påbud

Alle serveringssteder får nå påbud om å registrere alle kunder ved ankomst. Kommunen kommer også med en sterk anbefaling om at arbeidsgivere legger til rette for at ansatte som må bruke kollektivtransport til og fra jobb, kan jobbe hjemme så langt det er mulig.

Anbefalingene om å begrense antall sosiale kontakter til ti personer i uka videreføres.

Påbudet gjelder bruk av munnbind for voksne og ungdom over 12 år på offentlig transportmiddel og i offentlige, innendørs lokaler. Det blir også påbud om bruk av munnbind i taxi, både av sjåfør og passasjer over 12 år, skriver Adresseavisen.

I tillegg til en gjeninnføring av munnbindpåbud har formannskapet vedtatt å pålegge alle serverings- og skjenkesteder som serverer alkohol om å registrere alle enkeltkunder når de kommer til lokalene.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer