Tortillachips trekkes fra markedet

Norganic trekker tilbake flere typer maissnacks fra markedet; Amaizin Organic Tortilla Rolls Tomato (100 gram), Amaizin Organic Tortilla Chips Chili (75 gram) og Amaizin Organic Tortilla Chips Natural/Natural Corn Chips (150 gram).

Foto: Matportalen
Foto: Matportalen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Årsaken er forekomst av tropane alkaloider (plantetoksiner).

- Produktene trekkes tilbake etter funn av tropane alkaloider (atropin og skopolamin, naturlige plantetoksiner i bl.a. ugrasfrø) i maismel som er brukt i produktene. Produktet følger gjeldende EU-lovgivning, men overdrevent konsum av produktet kan innebære at anbefalt inntak av slike stoffer overskrides. Tropane alkaloider kan være helsefarlig ved høyt inntak, det skriver Matportalen på sine nettsider.

Produktene er solgt i nettbutikken www.okoland.no og via frittstående dagligvarebutikker og spesialforretninger over hele landet. Nettbutikk og utsalg har fjernet produktene, og det er lagt ut informasjon på Norganics nettsider.

Norganic ber forbrukere som har kjøpt slike produkter om å kaste dem eller levere dem tilbake til Norganic/Økoland eller butikken de ble kjøpt i.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer