To personer kritisk skadd etter å ha blitt hentet opp av sjøen ved Hvaler

Redningstjenesten har hentet opp to personer fra sjøen ved svenskegrensen utenfor Hvaler. De er kritisk skadd og fraktet til sykehus.

Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

– Vi har funnet vrakgods etter det som trolig er en seilbåt og også funnet to personer i vannet, sier Lina Toresson i det svenske Sjöfartsverket til TT.

– Det er kritisk for begge, og de er fraktet til sykehus, fortsetter hun.

Et redningshelikopter og flere redningsskøyter, både fra norsk og svensk side, deltar i aksjonen. Ifølge redningsleder Vincent Roos ved Hovedredningssentralen Sør-Norge foregår søket i svensk regi, med bistand fra norsk side.

– Status er fortsatt litt uavklart. Vi forsøker å finne en sammenheng mellom vrakrestene og de to som ble funnet livløse, sier han til NTB.

Vitner

Hans-Jörgen Ostler, pressetalsperson i det svenske politiet, sier til NRK at de ikke har en sikker identitet på de to skadde. Svensk politi vil gjerne komme i kontakt med folk som kan ha sett seilbåten i området rundt Koster før forliset, eller som har observert vrakdeler i sjøen.

Søket pågikk onsdag ettermiddag rundt Norra Langön, nordvest for Strømstad.

Roos ønsker ikke å si noe om tilstanden til de to som ble hentet opp av sjøen. Ifølge Toresson var de ikke tilsnakkendes, skriver Aftonbladet.

Leter fremdeles

– Det er uklart hva som har skjedd, så vår oppgave nå er å lete videre for å utelukke at det er flere personer som trenger hjelp, sier Toresson.

– Det er foreløpig ingen indikasjon på at flere er involvert, men søket fortsetter likevel med tanke på endelig avklaring, sier Roos.

Det er uklart hva som var årsaken til ulykken.

Det var redningsskøyta «Ragnar Stoud Platou» som brakte de to som ble funnet inn til land. Redningsskøyta «Horn Stayer» bistår også fra norsk side.

(©NTB)

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer