To menn dømt for å ha kastet mann fra høyblokk

To menn er dømt for å ha kastet en mann utfor en høyblokk på Toppe i Åsane i Bergen. Begge anker dommen.

Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Det melder Bergens Tidende.

Ifølge avisen har begge mennene nektet for at de var hos fornærmede kvelden fallet skjedde.

Forsvareren til den ene dømte mannen opplyser til avisen at de vil anke dommen.

– Dommen ankes. På noen områder lager retten en egen historie. Retten konkluderer først om at de tiltalte er skyldige og tilpasser bevisførselen, sier Grape på vegne av 40-åringen.

De to mennene var tiltalt for drapsforsøk ved å ha kastet en 37-åring fra en balkong i sjette etasje i Åsane i Bergen i november i fjor.

Forvaringsdommen er i tråd med det aktor i saken, statsadvokat May-Britt Erstad, ba om, mens hun ba om ni års fengsel for 40-åringen.

Offeret, en mann i 30-årene, overlevde fallet på 16 meter. Han fikk alvorlige bruddskader og måtte være på sykehus i fire måneder.

47-åringen er tidligere dømt for drap. Både han og 40-åringen har nektet straffskyld og avvist at de var i mannens leilighet da han falt fra balkongen.

Hendelsen skjedde 13. november 2021. En nabo i høyblokka hørte skriking og varslet politiet. Da de kom til stedet, fant de en mann med synlige skader på gresset utenfor blokka.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer