Therese Johaug legger opp

Therese Johaug slutter som langrennsløper på toppnivå etter denne sesongen. Det offentliggjorde hun foran tremila i Holmenkollen lørdag.

Therese Johaug skriver på Instagram at tiden har kommet for å satse på noe annet enn langrenn på fulltid. (Antti Yrjonen/Lehtikuva via AP)
Therese Johaug skriver på Instagram at tiden har kommet for å satse på noe annet enn langrenn på fulltid. (Antti Yrjonen/Lehtikuva via AP) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Det skriver hun på Instagram fredag ettermiddag.

- Den 5. mars 2011 vant jeg tremilen i VM på hjemmebane, min første seier som senior, og starten på et eventyr som har tatt meg steder jeg trodde jeg aldri skulle nå. På mange måter føles det som om ringen sluttes når jeg nå på lørdag, den 5. mars 2022 står på startstreken til nok en 3 mil i Holmenkollen. Egentlig ønsker jeg ikke at reisen skal ta slutt, men det en tid for alt, og jeg tror tiden har kommet for at jeg nå skal gjøre andre ting enn å satse fulltid på langrenn, skriver hun på Instagram.

- Krigen i Ukraina gjør at mye kan føles meningsløst, og mitt hjerte ligger også hos det ukrainske folk, som akkurat nå kjemper for sin frihet.

- I lys av dette ser jeg ekstra frem til en siste fight på hjemmebane med flagget på brystet og er takknemlig for alt idretten har gitt meg, fortsetter Johaug på Instagram.

Skiforbundet opplyser til NRK at Johaug skal gå flere skirenn denne sesongen.

33-årige Johaug fikk med seg tre olympiske titler fra ukene i Kina. Hun vant også stafetten i 2010-lekene.

Hun er 14 ganger verdensmester og har 80 seirer samt tre sammenlagttitler i verdenscupen. Lørdag stiller Johaug på start på en 30 kilometer i Holmenkollen for siste gang.

– Det er likevel noen skirenn igjen av sesongen som skal fullføres, men tiden er nå inne til å starte fokuset på livet utenfor toppidretten, sier Johaug i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Hun utbroderer avgangen som landslagsløper i et innlegg på Instagram. Der trekker Johaug linjer tilbake til da hun i 2011 tok sin første VM-tittel som senior på nettopp tremila i Holmenkollen.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer