Teknisk problem skal ha kuttet Putins tale til fullsatt stadion

Fredag ettermiddag holdt Russlands president Vladimir Putin en tale til et fullsatt stadion i Moskva. Men russiske TV-seere fikk ikke med seg hele.

«For en verden uten nazisme, for Russland!» står det på skiltene under Vladimir Putin idet han skal tale til et folkemøte i Moskva. Foto: Aleksandr Vilf / Sputnik Pool Photo via AP / NTB
«For en verden uten nazisme, for Russland!» står det på skiltene under Vladimir Putin idet han skal tale til et folkemøte i Moskva. Foto: Aleksandr Vilf / Sputnik Pool Photo via AP / NTB Vis mer
Publisert

Mens presidenten var midt i en setning gikk TV-overføringen plutselig over til et klipp fra et annet tidspunkt i det store folkemøtet, der det ble spilt patriotisk musikk. Slike avbrudd er svært uvanlige på statlig russisk TV.

Det statlige russiske nyhetsbyrået RIA Novosti har imidlertid fått en forklaring fra Putins talsmann, Dmitrij Peskov:

– Det var et teknisk problem med serveren, sier Peskov ifølge RIAs Telegram-kanal.

Arrangementet på Luzjniki-stadion i Moskva var en feiring av årsdagen for Russlands annektering av Krim i 2014. Det var titusenvis av publikummere til stede, mange holdt det russiske flagget og bannere med bokstaven Z, som er blitt et symbol for støtte til invasjonen av Ukraina. En rekke Putin-vennlige kjendiser deltok også med sanger og innslag.

– For Russland, for seier, ropte publikum, mens Putin sto under et skilt med teksten «For en verden uten nazisme.»

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer