Sverige vil innføre coronapass

Planen er at dette skal tre i kraft fra 1. desember, sier sosialminister Lena Hallengren på en pressekonferanse onsdag.

Sveriges sosialminister Lena Hallengren (S) kunngjorde i dag at Sverige vil innføre bruk av coronapass. .Foto: Jessica Gow/TT / NTB
Sveriges sosialminister Lena Hallengren (S) kunngjorde i dag at Sverige vil innføre bruk av coronapass. .Foto: Jessica Gow/TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Den svenske regjeringen fikk onsdag en henstilling fra FHM om å innføre coronapass, opplyser Sveriges sosialminister Lena Hallengren på en pressekonferanse onsdag.

- Det er en tøff beskjed å gi. Vi ønsker alle at pandemien skal være over, sier Hallengren.

Bakgrunnen for tiltaket er risikoen for økt smittespredning.

– Sverige er ikke isolert fra omverdenen. Den som er uvaksinert, løper en større risiko for å spre smitten videre, sier Hallengren videre.

Den svenske Folkhälsomyndigheten vil innføre coronapass for offentlige sammenkomster og arrangementer med flere enn 100 deltakere innendørs.

Allerede i sommer begynte regjeringen og Folkhälsomyndigheten å forberede innføringen av coronasertifikat for å kunne innføre det raskt ved behov. Forslaget ble sendt på høring i september.

Offentlige arrangementer er blant annet idrettsarrangementer, teaterforestillinger, kino, konserter, markeder og messer. Også demonstrasjoner, religiøse møter og foredrag påvirkes.

Restaurantbesøk omfattes derimot ikke, så lenge det ikke er levende musikk eller dans i lokalene. Heller ikke butikker, skoler eller kollektivtrafikk betegnes som offentlige sammenkomster.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer