Sverige forlenger coronatiltakene i to uker

Sosialministeren Lena Hallengren mener det er nødvendig å forlenge coronatiltakene i Sverige med to uker.

Sosialministeren Lena Hallengren mener det er nødvendig å forlenge coronatiltakene i Sverige med to uker.Foto: Jessica Gow/TT / NTB
Sosialministeren Lena Hallengren mener det er nødvendig å forlenge coronatiltakene i Sverige med to uker.Foto: Jessica Gow/TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): – Liv og helse trues fortsatt. Vi har en ekstrem smittespredning som påvirker samfunnskritiske funksjoner, inkludert helsetjenesten og eldreomsorgen, sier sosialministeren under dagens pressekonferanse.

– Vi har en rekordhøy smittspredning, fortsetter hun.

Hun viste til at omikronvarianten medfører store konsekvenser for samfunnskritisk virksomhet og understreket betydningen av å bremse spredning ved å minske kontakt mellom folk. Vaksineringstakten må økes, fortalte hun også.

– Restriksjonene fortsetter i 14 dager. Hvis vi da har stabilisering og mer vaksinering, kan vi deretter ta ned restriksjonene, sa Hallengren.

– Tiltakene er omfattende, men de er tilpasset dagens situasjon.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer