Stortingets presidentskap kaller inn til ekstraordinært stortingsmøte om strømtiltak

Regjeringens strømplan var ikke nok til å dempe misnøyen på Stortinget, og presidentskapet kaller derfor inn til ekstraordinært møte i september.

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap).. Foto: Javad Parsa / NTB
Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap).. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

– Det er enstemmig fra presidentskapet. Vi er blitt enige om at vi skal ha et møte i Stortinget og vil i dialog med regjeringen komme fram til en dato, sier stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) etter at presidentskapet møttes for å diskutere saken tirsdag formiddag.

Han sier at det ekstraordinære stortingsmøtet vil finne sted i midten av september, altså noen drøye uker før Stortingets offisielle åpning i oktober.

Godt samarbeid

– Kraftsituasjonen er alvorlig. Det er viktig å vise det beste av demokratiet, og det er at regjering og storting samarbeider til det beste for innbyggerne og næringslivet i den situasjonen vi er i, sier Gharahkhani.

Han tror på et godt samarbeid mellom Stortinget og regjeringen.

– Gjennom å arrangere et slikt møte i september vil regjeringen komme her, og partiene vil ha mulighet til å diskutere. Jeg er sikker på at vi kommer fram til gode løsninger, sier han.

La fram plan

Flere partier er sterkt kritiske til regjeringens arbeid og har tatt til orde for å hasteinnkalle Stortinget. Stortingets presidentskap ga 8. august regjeringen én uke på å legge fram en plan for strømstøtten framover, og denne ble lagt fram mandag.

Regjeringen vil fremskynde den økte strømstøtten til 1. september, og i løpet av høsten skal det bli mulig å begrense krafteksporten når vannmagasinfyllingen blir for lav. Regjeringen jobber også med en støtteordning for næringslivet og opplyste mandag at denne legges fram senest i forbindelse med statsbudsjettet i oktober.

(©NTB)

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer