Stort smitteutbrudd ved Kongsvinger sykehus: Seks døde

Det har siden slutten av oktober vært et smitteutbrudd ved medisinsk sengepost ved Kongsvinger sykehus.

Kongsvinger sykehus. Foto: Terje Pedersen / NTB
Kongsvinger sykehus. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Det melder Glåmdalen.

Til sammen har seks personer dødd som følge av utbruddet, fem av dem utenfor sykehuset. Tester viser at til sammen er det 23 pasienter og 33 ansatte som har fått påvist covid-19 i forbindelse med utbruddet.

- Pasientene var alle innlagt for annen alvorlig sykdom, og det kan ikke enkelt fastslås om covid-19 er dødsårsak i det enkelte tilfelle. Uavhengig av vurderingen av det enkelte tilfelle er dødsfallene som har vært en del av smittesporingen meldt til Helsetilsynet, slik at de kan vurdere informasjonen i sin helhet. Ahus har informert de pårørende om dette, sier sykehuskoordinator ved Kongsvinger sykehus, Jane Castro, til Glåmdalen.

Etter at utbruddet ble oppdaget, ble den aktuelle sengeposten stengt for nye innleggelser. Nå skal avdelingen være tilbake i normal drift. Smitteverntiltakene som ble etablert i forbindelse med utbruddet videreføres inn til videre.

— Det er ikke avklart hvordan smitten først kom inn i avdelingen. De 33 ansatte med påvist smitte er ikke alle nødvendigvis en del av det samme smitteutbruddet, sier hun videre til avisen.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer