Støre: Har snakket med Lysbakken og Vedum

Han har foreløpig ikke snakket med MDG og Rødt.

Ap-leder Jonas Gahr Støre svarer på spørsmål fra reportere utenfor sin bolig, dagen etter stortingsvalget som la grunnlag for at han trolig blir statsminister i en kommende regjering.Foto: Terje Bendiksby / NTB
Ap-leder Jonas Gahr Støre svarer på spørsmål fra reportere utenfor sin bolig, dagen etter stortingsvalget som la grunnlag for at han trolig blir statsminister i en kommende regjering.Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no):Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre sier tirsdag formiddag at han har snakket med både Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og SV-leder Audun Lysbakken etter valget ble avgjort natt til tirsdag.

– Dette er en første runde for å ta inn over oss valgresultatet og det store mandatet vi har. Vi har et stort flertall, sier Støre utenfor boligen sin på Ris i Oslo.

Han sier han tror regjeringsforhandlinger kan begynne i slutten av neste uke. Når en ny regjering eventuelt er på plass, vil han ikke spå.

– Det vanlige i Norge er at dette skjer midt i oktober. Men det er ingen tvangstrøye. Trenger vi mer tid, tar vi den tiden, sier Støre.

Han bekrefter også at han har fått melding av Hillary Clinton som han sier han hele tiden har hatt en god tone til.

– Jeg har fått mange hilsener fra utenlandske ledere og kolleger. Det har jeg satt veldig pris på, sa Støre da han møtte pressen utenfor sitt hjem på Ris i Oslo mandag formiddag.

Blant dem var tidligere presidentkandidat og utenriksminister i USA, Hillary Clinton.

– Jeg har fått hilsen fra en person som har betydd mye for meg, Hillary Clinton, som har fulgt med, sa Støre.

Dessuten har han fått hilsener fra partifeller i Norden, og den tyske kanslerkandidaten fra Spd, Olaf Scholz.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer