Støre dropper ny gran­sking av pendler­bolig­saker

Jonas Gahr Støre dropper en ny prosess med gransking av pendlerboligsaker.

Statsminister Jonas Gahr Støre dropper en ny prosess med gransking av pendlerboligsaker. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Statsminister Jonas Gahr Støre dropper en ny prosess med gransking av pendlerboligsaker. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Det melder Stavanger Aftenblad.

– Uklok unnlatelsessynd, sier Mímir Kristjánsson i Rødt etter avslaget fra statsministeren.

Han utfordret Støre på hvordan Statsministerens kontor (SMK) vil jobbe for å rydde opp i regler og kontroll av pendlerboligtildelinger i regjeringsapparatet. Kristjánsson viser til at SMK i flere av sakene har stått for håndteringen, ikke Stortinget.

Ifølge avisa har Statsministeren svart at den siste tidens saker om politikeres pendlerboliger er alvorlige, og det er viktig at det ryddes opp.

Støre svarer at sakene er svært uheldige for tilliten til de folkevalgte, men viser til at en rekke prosesser allerede er i gang.

  • Et eksternt utvalg skal levere sin gjennomgang av Stortingets pendlerboligordning i oktober.
  • Riksrevisjonen skal undersøke om stortingsrepresentanter har fått økonomiske ordninger i strid med reglene, blant annet pendlerboliger. Riksrevisjonen reviderer årlig SMKs regnskap og vurderer om økonomireglene følges. Riksrevisjonen kan ta opp spørsmål om praktisering av regjeringens pendlerboligordning, påpeker Støre.
  • Politiet etterforsker en rekke pendlerboligsaker.
  • Skatteetaten kontrollerer betaling av arbeidsgiveravgift for pendlerboligene tildelt av Stortinget og SMK i 2017–2020. Kontrollen handler om innberetning av fri pendlerbolig som naturalytelse og om den skal beskattes eller ikke.

Støre legger til grunn at disse gjennomgangene kan bidra til å gjøre ordningene bedre og senke risikoen for regelbrudd, men ordningene må til en viss grad være tillitsbaserte, og politikere må oppgi riktige opplysninger, ifølge Statsministeren.

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer