Storbritannia vil regne kryssvaksinerte som fullvaksinerte

Storbritannia endrer definisjonen av fullvaksinert, og vil fra 4. oktober akseptere kryssvaksinering med godkjente vaksiner fra ulike produsenter.

Storbritannia endrer definisjonen av fullvaksinert, og vil fra 4. oktober akseptere kryssvaksinering med godkjente vaksiner fra ulike produsenter. Foto: Lise serud / NTB
Storbritannia endrer definisjonen av fullvaksinert, og vil fra 4. oktober akseptere kryssvaksinering med godkjente vaksiner fra ulike produsenter. Foto: Lise serud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Sol.no): Det melder Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

– Dette er gode nyheter for dem som har vært skeptiske til å takke ja til dose 2 av en annen vaksinetype, enn den de fikk som dose 1 på grunn av ønske om å reise til Storbritannia. Selv om vi ikke er kjent med at norske reisende har fått utfordringer på grunn av kryssvaksinering, håper vi dette kan føre til at enda flere vaksinerer seg med dose 2, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Storbritannia har klassifisert Norge som et grønt land over lengre tid, og har ikke hatt karantenekrav for reisende fra Norge - uavhengig av vaksinestatus.

Storbritannias tidligere definisjon av fullvaksinerte har dermed ikke hatt noen praktisk betydning for reisende fra Norge.

Standarden internt i EU/EØS-området er at coronasertifikatet gir status som fullvaksinert to uker etter siste vaksinedose ved innreise til andre EU-land.

Det er bare den siste dosen som vises i coronasertifikatet. Tyskland endret nylig sine regler og godtar nå kryssvaksinerte med Pfizer og Moderna som fullvaksinerte for reiseformål.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer