Storbritannia sanksjonerer 386 russiske politikere

Storbritannia svartelister 386 russiske politikere for å ha støttet president Vladimir Putins invasjon av Ukraina.

Stirbritannias utenriksminister Liz Truss sier landet innfører sanksjoner mot 386 russiske politikere. Foto: Susan Walsh / AP / NTB
Stirbritannias utenriksminister Liz Truss sier landet innfører sanksjoner mot 386 russiske politikere. Foto: Susan Walsh / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

– Vi retter oss mot de som er medskyldige i Putins ulovlige invasjon av Ukraina, og de som støtter denne barbariske krigen, sier utenriksminister Liz Truss ifølge Sky News.

Sanksjonene innebærer forbud mot å reise til Storbritannia og å ha eiendeler der. Dumaen er underhuset i den russiske nasjonalforsamlingen, og de 386 skal ha stemt ja til at de ukrainske utbryterregionene Donetsk og Luhansk blir anerkjent som uavhengige republikker.

– Vi vil ikke gi slipp på presset og vil fortsette å rette oss mot den russiske økonomien gjennom sanksjoner, sier Truss.

Storbritannia har til sammen innført sanksjoner mot mer enn 500 personer etter Russlands invasjon av Ukraina.

(NTB)

Tilbake til Sol.no

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer